Selçuklu Belediyesi’nin düzenlediği 3 günlük Çevre Festivali’ni, AKP’li Yakup Barınlı ve Hüseyin Barınlı organize etti. Festival için 6,7 milyon TL harcandı.

Çevre Festivali de kendi çevrelerine
Fotoğraf: İHA

Mustafa BİLDİRCİN

Konya’da Selçuklu Belediyesi’nin Çevre ve Sıfır Atık Festivali’ni, AKP’den aday adayı olan Yakup Barınlı ve AKP Konya Gençlik Kolları’nda görev alan Hüseyin Barınlı organize etti. Barınlı Tanıtım isimli şirkete 6 milyon 799 bin TL ödendi. Konya, 5, 6 ve 7 Haziran tarihlerinde Çevre ve Sıfır Atık Festivali’ne ev sahipliği yaptı. Üç gün süren festivalde konferanslar ve söyleşilerin yanı sıra iki de konser düzenlendi. Festivalin ikinci gününde Mehmet Erdem, son gününde ise Yusuf Güney sahne aldı.

AKP’li Selçuklu Belediyesi, Çevre ve Sıfır Atık Festivali’nin öncülüğünü yaptı. Festivalin amacı ise “Gençlerin çevre konularına yönelik dikkat algılarını güçlendirmek” olarak açıklandı.

AKP'li Ahmet Pekyatırmacı yönetimindeki Selçuklu Belediyesi, festivale yönelik organizasyon ihalesini 13 Mayıs’ta düzenledi. Açık gerçekleştirilen ihale için hazırlanan idari şartnamede bazı özel talepler sıralandı. Bu taleplerden bazıları, “110 kişiye beş yıldızlı otelde, tek kişilik odalarda iki gece konaklama hizmet verilmesi” oldu. Selçuklu Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nün ihalesine iki geçerli teklif sunuldu.

İŞ AKP'LİLERE GİTTİ

Teklifleri değerlendiren idare, 3 Haziran’da kararını verdi. Belediye ile Konya merkezli Barınlı Tanıtım isimli şirket arasında festivalden iki gün önce 6 milyon 799 bin TL’lik sözleşme imzalandı. Belediye ile 6,7 milyon TL’lik anlaşma yapan şirketin yönetimindeki isimler ise dikkat çekti. Şirketin kurucuları Hüseyin Barınlı ile Yakup Barınlı’nın AKP’de aktif görev aldığı anlaşıldı. Hüseyin Barınlı’nın, 2015 yılında AKP Konya İl Gençlik Kolları Başkanlığı’nda Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptığı, Yakup Barınlı’nın ise 2015 yılında AKP’den Konya milletvekili aday adayı olduğu öğrenildi.

MİLYONLUK İHALE AYNI ADRESE

Barınlı Tanıtım Organizasyon’un aldığı diğer ihaleler ise şöyle:

Selçuklu Belediyesi (AKP): 5 milyon 507 bin TL maliyetli 16 ihale.

Konya Büyükşehir Belediyesi (AKP): 236 bin 400 TL maliyetli 3 ihale.

Meram Belediyesi (AKP): 1 milyon 109 bin TL maliyetli 2 ihale.