Ünlü sanatçı Ceylan Ertem, Yeşim Salkım'ın "Sanatçılar politik olmamalı. Görüşlerini söyleyebilir lakin politik konuşmaların yapılacağı yerler, ödül törenleri değildir" sözlerine yanıt verdi. Ertem, "Sanatçı bal gibi de politik olabilir, muhalif olabilir, başkaldırabilir" ifadelerini kullandı.

Ceylan Ertem'den Yeşim Salkım'ın "Sanatçılar politik olmamalı" sözlerine yanıt

Ünlü müzisyen Ceylan Ertem, Altın Portakal'da oyuncu Nihal Yalçın'a ödülünü verdiği sıradaki tavırları ve sonrasındaki açıklamaları eleştirilen Tamer Karadağlı'ya destek veren şarkıcı Yeşim Salkım'a tepki gösterdi.

Salkım, "Sanatçılar politik olmamalı. Görüşlerini söyleyebilir lakin politik konuşmaların yapılacağı yerler, ödül törenleri değildir" demişti.

Salkım'ın ifadelerine sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan tepki gösteren Müzisyen Ceylan Ertem şu ifadeleri kullandı:

"Gündem olmak için moda olan bir davranış türü; boş keseden sallamak. Sanatçı bal gibi de politik olabilir, muhalif olabilir, başkaldırabilir+ başkaldırıya ses olabilir, isyan edebilir+ isyana sürükleyebilir, Hafızamızı diri tutup, tarihe not düşüp, belge gibi şarkılar yazabilir!"

***

YEŞİM SALKIM NE DEMİŞTİ?

Türkiye gazetesine konuşan Salkım, "Sanatçılar politik olmamalı. Görüşlerini söyleyebilir lakin politik konuşmaların yapılacağı yerler, ödül törenleri değildir. Bu oyuncuların ciğerlerini biliyorum. İki iş tutunca böyle havaya girmenin anlamı yok. Kesinlikle Tamer’i haklı buluyorum, aradım ve bunu kendisine de söyledim. Erkeklerin üzerinden artık prim yapmaktan biraz vazgeçsin bu kadınlar. Mademki kadın hakkı diyorsunuz; aç arabanı bin, benim kapımı aç deme. Çiçek getireceksin deme adama, git çiçeğini kendin al. Hep bir beklenti içinde olup, sonra eline pankartı almak olmaz. Hasta ruhlu erkeklerden bahsetmiyorum. Ben PKK'ya karşıyım, ülkemde kimse PKK sempatizanlığı yapamaz. İşin oyunculuk, takdir ettiler, teşekkürünü et, git otur. Herkes haddini bilecek" ifadelerini kullanmıştı.