Çözüm sürecinin bitirilmesine gerekçe gösterilen iki polisin şüpheli bir şekilde öldürülmesine ilişkin Ceylanpınar davasında tüm sanıklar ‘cinayet’ suçlamasından beraat etti

Ceylanpınar’da tüm sanıklar beraat etti

“Çözüm sürecini bitiren olay” olarak kayıtlara geçen, Urfa’nın Ceylanpınar İlçesi’nde 2 polisin şehit edilmesiyle ilgili davanın bugün görülen duruşmasında tüm sanıklar, ‘cinayet’ suçlamasından beraat etti. Davada tutuklu yargılanan 4 sanık, sosyal medya paylaşımları nedeniyle 1 yıl 6’şar ay hapis cezasına çarptırıldı.

“Çözüm süreci”nin bitirilmesine gerekçe gösterilen Urfa’nın Ceylanpınar ilçesinde 22 Temmuz 2015 tarihinde polis memurları Feyyaz Yumuşak ve Okan Uçar’ın öldürülmesine ilişkin Urfa 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde karar duruşması görüldü. 13’üncü duruşmada kararını veren mahkeme, davada yargılanan 4’ü tutuklu 9 kişi için cinayet suçlamasından beraat kararı verdi. Tutuklu yargılanan Hasan Aydın, Hüseyin Aydın, Sedat Aydın ve Mehmet Naci Yılmaz, sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla 1 yıl 6’şar ay hapis cezası verilerek tahliye edildi.

‘Davayı takip edeceğiz’
Mahkemenin verdiği kararı değerlendiren sanık Avukat Hüseyin Akay, dosyada hukuki bir delil olmadığını ifade ederek, “Bu olay şu an itibari ile faili meçhul kaldı. Biz davanın peşinde olacağız” dedi.

Ne olmuştu?
Urfa’da, 20 Temmuz 2015 tarihindeki Suruç Katliamı’ndan sonra 22 Temmuz tarihinde polis memurları Feyyaz Yumuşak ve Okan Acar evlerinde ölü bulunmuştu. Yumuşak ve Acar’ın kafalarına sıkılan kurşunla öldürüldüğü tespit edilmişti. Cinayetin susturucu silahla gerçekleştirildiği belirlenmişti. Bu olaydan sonra AKP iktidarı çözüm sürecini bitirmiş, ardından Bölge’de kapsamlı operasyonlar başlatılmıştı.