Dünya Kupası’nda son 16 turu eşleşmelerinde maçlar sürüyor. Bugün Fransa-Polonya ve İngiltere-Senegal karşılaşmaları oynanacak. Müsabakadan galip çıkan takımlar, çeyrek finalde karşı karşıya gelecek.

Çeyrek final mücadelesi sürüyor: Dünya Kupası’nda günün maçları
Fotoğraf: DepoPhotos

2022 FIFA Dünya Kupası'nda son 16 turu eşleşmelerinde 2 maç ile devam edecek.

Günün ilk maçı, Fransa ile Polonya arasında gerçekleşecek.

Al Thumama Stadı'nda oynanacak ve saat 18.00'de başlayacak mücadelede Venezuelalı hakem Jesus Valenzuela Saez düdük çalacak.

Fransa ile Polonya arasında oynanacak karşılaşmayı kazanan ekip, çeyrek finalde İngiltere-Senegal karşılaşmasının galibiyle eşleşecek.

Dünya Kupası'nda Avustralya, Tunus ve Danimarka ile birlikte D Grubu'nda yer alan Fransa, oynadığı 3 maçta 2 galibiyet ve 1 beraberlik alarak 6 puan topladı. Fransa, aynı puana sahip Avustralya'nın averajla önünde grup aşamasını lider tamamladı.

Polonya ise Arjantin, Meksika ve Suudi Arabistan ile C Grubu'nda mücadele etti. Avrupa temsilcisi, 4 puan topladı ve aynı puana sahip Meksika'yı averajla geride bırakarak adını son 16 turuna yazdırdı.

ceyrek-final-mucadelesi-suruyor-dunya-kupasi-nda-gunun-maclari-1096054-1.

Günün ikinci maçında ise İngiltere, son 16 turu maçında Senegal ile karşılaşacak.

Al Bayt Stadı'nda oynanacak ve saat 22.00'de başlayacak mücadeleyi, El-Salvador Futbol Federasyonundan hakem Ivan Barton yönetecek.

B Grubu'nda İran ve Galler'i yenen, ABD ile berabere kalan İngiltere, lider olarak tur atlamıştı.

Turnuvaya Hollanda mağlubiyetiyle başlayan Senegal ise Katar ve Ekvador galibiyetleriyle C Grubu ikincisi olarak İngiltere ile eşleşti.

İki takım, Dünya Kupası'nda ilk kez karşı karşıya gelecek.

Ger iki maçın galibi takımlar, çeyrek finalde karşı karşıya gelecek.