Ulucanlar kaliamında ölenler anıldı. İHD Ankara Şubesi üyeleri, HÖC ve çok sayıda demokrati

 Ulucanlar kaliamında ölenler anıldı. İHD Ankara Şubesi üyeleri, HÖC ve çok sayıda demokratik kitle örgütü dün Ulucanlar Cezaevi önünde 26 Eylül 1999 tarihinde Ulucanlar Cezaevi’nin kalan ve barı nma ve sağlık sorunlarının giderilmesi talebinde bulunan İsmet Kavaklıoğlu, Ahmet Savran, Aziz Dönmez, Abuzer Çat, Halil Türker, Mahir Emsalsiz, Habip Gül, Ümit Altıntaş, Zafer Kırbıyık, Önder Gençarslan’ın ölümüne ve 78 mahkumun yaralanması neden olan ve "Ulucanlar Katliamı" olarak anılan, katliamın 6. yıldönümü olması nedeni ile protesto eylemi yaptı.

 İNFAZ KANUNU KALDIRILSIN
Gruplar, katliamda hayatını kaybeden mahkumlar anısına, cezaevi kapı sına karanfiller bırakarak, cezaevlerinde sürmekte olan tecrit ve izolasyon politikalarının ve yeni Ceza İnfaz Kanunu’nun uygulamadan kaldırılmasını istediler.İHD Ankara Şube Başkanı Salih Karaaslan, yaptığı basın açıklamasında, cezaevinin 5. koğuşunda kalan siyasi tutuklu ve hükümlülerin, barınma ve sağlık sorunlarının çözümü için girişimlerde bulunduğunu ancak konu ile ilgili olarak Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve cezaevi yönetiminin cevabının 26 Eylül 1999 tarihinde geldiğini söyledi.

 Öte yandan "Ulucanlar katliamını unutmadık, unutturmayacağız" yazılı pankart taşıyan ve sık sık "Tecriti kaldırın ölümleri durdurun", "Anaların öfkesi katilleri boğacak", "katil devlet hesap soracak" sloganları atarak Talatpaşa Bulvarı üzerinden cezaevi önüne kadar yürüyüşe geçen, HÖC, Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu, Demokratik Haklar Platformu, Ezilenlerin Sosyalist Platformu, Partizan, Alınteri, Devrimci Parti Güçleri, Emekçi Hareket Partisi, Tümİlerici Gençlik Derneği, Kurtuluş Sosyalist Derneği üyeleri, ceza evi önünde toplandı. Grup adına yapılan basın açıklamasında, Ulucanlar katliamı ile devletin asıl yapmak isteğinin devrimci güçleri bastırmak olduğunun altı çizilerek, katliamın amacının F tipi cezaevlerini direnişle karşılaşmadan yaşama geçirmek olduğu ifade edildi.

 Grup, devrim şehitleri için gerçekleştirdiği 1 dakikalık saygı duruşunun ardından, cezaevlerinde yaşamını yitiren mahkumlar anısına cezaevi kapısına kırmızı karanfiller bıraktı. Ardından, katliamda yaşamanı kaybeden kişiler mezarları başında anıldı. Birgün Ankara