Bakırköy L Tipi cezaevinde revir eziyeti bitmek bilmiyor. Bin 300 kapasiteli cezaevinde tek bir doktor bulunması...

ZEYNEP KURAY BAKIRKÖY KADIN TUTUKEVİ

Bakırköy L Tipi cezaevinde revir eziyeti bitmek bilmiyor. Bin 300 kapasiteli cezaevinde tek bir doktor bulunması nedeniyle tutuklu ve hükümlüler için, tedavi bile lüks hale geldi. Siyasi tutuklu ve hükümlülerin revire çıkmak için haftalarca beklemesi gerekirken, haklarını arayamayan adli tutuklu ve hükümlüler için bu süre üç aya kadar varıyor. Süreklileşen bu durum karşısında harekete geçen siyasi mahkumlar suç duyurusunda bulunarak Adalet Bakanını göreve çağırdı. Bakırköy cezaevinde her geçen gün artan kapasiteye rağmen, çok az sayıda sağlık görevlisinin bulunması hasta mahkumları isyan ettirdi. Bir doktor, bir hemşire ve birkaç sağlık çalışanının görev yaptığı cezaevinde, hasta mahkumlar muayene olmak için haftalar, hatta aylarca beklemesi gerekiyor. Gece mesaisi bitiminde doktor ve hiçbir sağlık personeli bulunmaması acil durumunda zamanında tıbbi müdahale edilmediği için çok vahim sonuçlara yol açabiliyor.

REVİRE ÇIKMAK İÇİN 3 AYDIR BEKLİYOR
50 yaşındaki adli hükümlülerden Şengül Küçükgüler astım, akçiğer ve yüksek tansiyon hastası. Nefes almakta çok zorlandığını belirten Küçükgüler, 26 Aydır bulunduğu Bakırköy L tipi Cezaevinde toplam sadece 5 kez revire çıkabildiğine dikkat çekiyor. "Ölsek sesimizi duyan yok" diyen Küçükgüler, defalarca hastım nöbetleri geçirdiğini, revire çıkmayı talep ettiğini, ancak ciddiye alınmadığını vurguladı. Tam üç ay sonra revire çıkartıldığını belirten Küçükgüler, "Sırf bu mağduriyet yüzünden geçen sene bir kadın kalp krizinden öldü" diye dikkat çekti. Çocuk felci geçirmiş ve sağ ayağı tutmayan adli hükümlülerden Meryem Göçer ise, 30 kez idareye dilekçe yazdığını ancak hiç bir zaman gelmediğini söyledi.

‘ADALET BAKANLIĞI GÖREVE’
B.6 siyasi koğuşun sağlık sorunlarıyla ilgilenen PKK davası tutuklusu Aysel Biler ise bu şekilde devam edilemeyeceğini altını çiziyor. Acil bir hasta mahkumu revire çıkartabilmek için haftalarca uğraştığını belirten Biler, "Ya bizi oyalıyorlar ya da doktorun burada olmadığını söylüyorlar. Sonuçta mesai bitiyor ve hasta tutsaklar mağdur ediliyor" dedi. Konuya ilişkin 16 Nisan 2012 tarihinde Adalet Bakanlığına suç duyurusunda bulunduklarını aktaran Biler, en kısa zamanda doktor ve sağlık personel sayısının aktarılması, revir işlemlerinin hızlandırılması, sağlık koğuşlarının yeterli olup olmadığını denetlemek amacıyla uzman heyet gönderilmesini talep ettiklerini vurguladı.
 

1

Bin 300 kişi
kapasitesi bulunan cezaevindeki
doktor sayısı