1999 yılında Bayrampaşa Cezaevi'nde çıkan ve beş kişinin öldüğü çatışmanın taraflarından Hakan Çillioğlu ile avukat Cihan Eren'in katili Serhat Karadeniz cezaevinde silahla çatıştı

Rize'de iki yıl önce Karadeniz Sahil Yolu Fındıklı Geçişi'ne karşı eylemleriyle tanınan Avukat Cihan Eren'i kurşunlayarak öldüren ve olaydan sonra Kurtlar Vadisi dizisinin kahramanı Polat Alemdar'a özendiğini söyleyen Serhat Karadeniz, Trabzon Bahçecik Cezaevinde olay çıkardı.

Karadeniz'in örgüt kurmak suçundan tutuklu bulunan Hakan Çillioğlu'nu öldürmek maksadıyla tabancayla koğuşa girmeye çalıştığı, kapıyı açamaymca da kilide ateş ettiği anlaşıldı. Jandarmanın müdahele ettiği iki grup arasındaki silahlı kavgada biber gazı kullanıldığı ve kişilerin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Karadeniz'in tabancayla ateş ettiği ancak kimsenin kurşunla yaralanmadığı öğrenilirken, olaya başka mahkumların da karıştığı ve cezaevi müdürünün de darp edildiği ileri sürüldü.

GAZ BOMBALI MÜDAHALE
Edinilen bilgiye göre olay şöyle gelişti; Bahçecik E Tipi Cezaevi'nde önceki gün mafya mensuplarının başlattığı kavga bir anda büyüdü. Bu sırada Cezaevi Müdürü darp edildi ve alnından yaralandı. İddialara göre, Rize'de iki yıl önce Avukat Cihan Eren'i öldüren Serhat Karadeniz, belinden çıkardığı tabancayla birkaç el ateş etti. Tabancadan çıkan kurşunların kimseye isabet etmediği belirtilirken Jandarma ekipleri, göz yaşartıcı gaz kullanarak olayı bastırdı. Çok sayıda mahkumun gazdan etkilenmesi üzerine cezaevine ıo'a yakın ambulans sevkedildi.

Olayın bastırılması sırasında bazı mahkumların çeşitli yerlerinden yaralandıkları kaydedilirken, kontrolün sağlanmasının ardından tüm koğuşlar arandı. Cezaevi Jandarma Karakolu'na takviye yapılırken, Cumhuriyet Başsavcılığı hem olayla ilgili, hem de silahın içeriye nasıl sokulduğunun belirlenmesi için kapsamlı soruşturma başlattı. Cezaevine giden Cumhuriyet Savcısı Birol Çelik'in, yaklaşık 6 saat boyunca çok sayıda mahkum ve cezaevi görevlisinin ifadesine başvurduğu öğrenildi.

JANDARMA AÇIKLAMA YAPTI
Ancak kavga bastırılıp tüm aramalar yapıldıktan sonra, Serhat Karadeniz öldürmek istediği Hakan Çillioğlu'nun koğuşuna tekrar girmek istedi ve kapı kilidine 3 kez ateş etti. Yaşanan kavga olayından sonra aramalar da yapılmasına karşın Karadeniz'in silahı nasıl temin ettiğinin cevabı verilemedi. İl Jandarma Komutanlı-ğı'nın hazırladığı günlük asayiş bültenine göre, cezaevinin D Blok koridorunda, taammüden adam öldürmeye tam teşebbüs suçundan tutuklu bulunan Serhat Karadeniz, D-16 koğuşunda kalan ve suç işlemek için örgüt kurmak suçundan tutuklu bulunan Hakan Çillioğlu'nu öldürmek maksadıyla koğuşuna girmeye çalıştı. Koğuşa giremeyen Karadeniz, kilidi açmak için, cezaevine nasıl sokulduğu henüz belirlenemeyen 7.65 milimetre çapında Çek-Vizor marka tabancayla kilide 3 kez ateş etti. Silah sesleri üzerine müdahale eden görevliler, Karadeniz'i etkisiz hale getirdi.

Hakan Çillioğlu kimdir?
Hakan Çillioğlu, 1999 yılında cezaevinde 7 kapı aşıp 425 metre yürüdükten sonra yönetim bölümünde Kenan Ali Gürsel'i, adamları ise Gürsel'in adamlarını vurmuş olayda toplam 5 kişi ölmüştü. Sedat Peker'in cezaevinden ayrılmasından sonra el verdiği iddia edilen ve Trabzon Çetesi'nin elebaşısı olduğu öne sürülen Hakan Çillioğlu ile Alaattin Çakıcı'nın yeğeni Kenan Ali Gürsel arasında güç savaşı başladığı ifade edilmişti. 0 dönemki iddialara göre, cezaevindeki uyuşturucu satışı, silah ve telefon temininden alınan haraçlar, ayakbastı ve koruma paralarının oluşturduğu 5 trilyon liranın hakimiyetini Kenan Ali Gürsel ele geçirmişti.