Eski Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, tutuklu bulunduğu Bakırköy Kadın Cezaevi’nde zehirlendi. Benli, "Can güvenliğim yok" dedi.

Cezaevinde zehirlenen Handan Toprak Benli: Can güvenliğim yok
Fotoğraf: AA

Eski Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, geçen yıl nisan ayından beri tutuklu bulunduğu Bakırköy Kadın Cezaevi’nde zehirlendi.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Avukat Celal Ülgen, "Benli’nin 24 saat kusma nöbetlerinden sonra cezaevi yetkilileri hastaneye gönderilmesine karar vermiş. Serum takılmasının ardından kusma şikâyetinde azalma olmuştur" dedi.

Cumhuriyet'ten Cengiz Karagöz'ün haberine göre, Ülgen, "Asıl tedaviyi kendi kendine yapmış. Benli, rahatsızlığının mikrobik olmadığını, bir kimyasalın kana karışmasından dolayı olduğunu söyledi. Buna karşın tedavinin mikrobikmiş gibi sürdürüldüğü için Handan Hanım artık ilaçlarını almayı reddetmiş. Zehirlenme üzerine bir tedavi uygulanması gerekmektedir. Şu anda zehirlenmeden kaynaklanan vücut kasılmaları sürmektedir" şeklinde konuştu.

Avukatları aracılığıyla bir mesaj ileten Handan Toprak Benli de şu ifadeleri kullandı: "Hak ihlalleri yaşıyorum. Yargılanmadan infaz edildim. Bir yıldır tutukluyum. Ağırlaştırılmış müebbet hapis koşullarında hücrede tutuluyorum. Hâlâ iddianamem bile yok. Şimdi de zehirlendim. Can güvenliğim yok."