İngiliz devi Chelsea, teknik direktörlük görevi için Mauricio Pochettino ile sözleşme imzaladı.

Kaynak: Haber Merkezi
Chelsea'nin yeni teknik direktörü Mauricio Pochettino

Geçen sezonu büyük başarısızlıkla kapatan ve son 1 yıldır gelip giden oyuncu sayısının fazlalığıyla çalkantılı bir transfer süreci yaşayan Chelsea, önümüzdeki sezona Mauricio Pochettino yönetiminde başlayacak. 

Kulübün resmi Twitter hesabından paylaşılan videoda Arjantinli teknik direktörün ilk antrenman gününde tesislere gelişine dair görüntüler paylaşıldı. 

51 yaşındaki Arjantinli teknik direktör, Londra ekibi ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. 2021'de Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Chelsea, geçen sezona da Thomas Tuchel ile başlamış, ancak kötü gidişatın ardından Alman teknik direktör ile yollarını ayırmıştı.

Daha sonra takımın başına geçen Graham Potter ve Chelsea efsanesi Frank Lampard da beklenen etkiyi yaratamadı.

Tottenham'da yakaladığı başarıların ardından PSG'ye giden Pochettino, burada ise hedeflediği Şampiyonlar Ligi kupasına uzanamadı. Geçen sezon başında görevinden ayrılan Pochettino, geçen sezon takım çalıştırmadı.

Tottenham'da 4 buçuk sezon çalışan ve bir kez Şampiyonlar Ligi'nde final oynama başarısı gösteren Pochettino, Chelsea'ye attığı imzayla bir kez daha Premier Lig'e ve Londra'ya döndü.