Ünlü metal grubu Children Of Bodom'un solisti Alexi Laiho, 41 yaşında yaşamını yitirdi.

Children of Bodom’un gitaristi Alexi Laiho hayatını kaybetti

Death metal grubu Children of Bodom’un kurucusu, solisti ve gitaristi Alexi Laiho’nun geçtiğimiz hafta Helsinki’deki evinde hayatını kaybettiği duyuruldu.

41 yaşındaki Alexi Laiho'nun bağlı olduğu kayıt şirketi Napalm Records tarafından yapılan açıklamada, ölüm nedeni açıklanmazken, yakın çevresinin belirttiğine göre uzun süredir sağlık sorunları yaşıyordu.

Laiho’nun Children of Bodom’un dağılmasının ardından kurduğu Bodom After Midnight grubu üyelerinden Daniel Freyberg, Mitja Toivonen ve Waltteri Vayrynen, yaptıkları ortak açıklamada, "Sevgili arkadaşımız ve grup üyemizin ani ölümü ile yıkılmış durumdayız. Yaşadığımız acıyı tarif etmeye kelimeler yetersiz kalıyor" dedi.

Alexi’nin eşi Kelli Wright-Laiho ise sosyal medya hesabından "Son derece sevgi dolu ve mükemmel bir eş ve babaydı. Kalplerimiz sonsuza kadar kırıldı" ifadesini paylaştı.

"METAL DÜNYASI GERÇEK BİR YETENEĞİ KAYBETTİ"

Alexi Laiho’nun hayatını kaybettiğinin duyurulmasının ardından pek çok müzisyen onun hakkında düşüncelerini paylaştı.

Children of Bodom: Laiho’nun eski grup arkadaşları Jaska Raatikainen (davul), Henri Seppala (bass gitar) ve Janne Wirman ( klavye), yayımladıkları açıklamada “25 yıldan uzun bir dostluğumuz vardı. Kardeşimizi kaybettik. Dünya müthiş bir besteciyi ve tüm zamanların en iyi gitaristlerinden birini kaybetti. Anısı ve Alexi’nin müziği sonsuza dek yaşayacak. Bu zor zamanda düşüncelerimiz Alexi’nin ailesiyle birlikte.” dediler.

Dave Mustaine (Megadeth): Alexi Laiho'nun aramızdan ayrıldığını öğrendiğim için çok üzgünüm. Çoğu kez beraber turneye çıkmıştık, inanılmaz bir yetenekti. Ailesine, arkadaşlarına ve hayranlarıma en içten başsağlığı dileklerimi yolluyorum.

David Elleffson (Megadeth): Çok üzücü bir haber, müzik için olduğu kadar her yerdeki gitaristler ve hayranları için çok ciddi etki yaratmış bir kişiydi. Megadeth’le beraber pek çok kez sahne paylaşmıştık. Nazik birisiydi ama sahneye çıktığı zaman aslan gibi kükrerdi. Ailesine, arkadaşları ve grubuna arkadaşlarına baş sağlığı dileklerimi iletiyorum.

Kiko Loureiro (Megadeth): Besteleri, gitar rifleri ve vokalleri son derece etkileyici bir müzisyendi. Metal dünyası gerçek bir yeteneği kaybetti.

Mille Petrozza (Kreator): Şok edici bir haber. Metaldeki en iyi müzisyenlerden biri ve son derece mütevazi ve iyi birisiydi. Bizi çok erken terk etti. Hadi biraz Children of Bodom dinleyelim ve hayatın tadını çıkarmaya çalışalım.

Johan Hegg (Amon Amarth): Müthiş bir müzisyen aramızdan çok erken ayrıldı. Alexi’yi çok yakından tanıdığımı söyleyemesem de o benim arkadaşımdı ve aramızdan ayrılışı beni çok üzdü. Alexi ve Children of Bodom ile beraber pek çok turneye katıldık. Aralarında en çok 2006 yılındaki ABD turnesi kariyerlerimiz için çok önemliydi. Bu yüzden ona teşekkürler.

Nightwish: Huzur içinde yat Alexi. Çok erken ayrıldın.

Floor Jansen (Nightwish): Benim neslimin bir efsanesi. Çok iyi bir yetenekti. Özlenecek

Tobias Sammet (Edguy/Avantasia): Huzur içinde yat Alexi Laiho. 41 çok erken bir yaş. Neslimizdeki metal müzisyenleri arasında kendini gösteren bir yetenek ve çok iyi birisiydi. Ona karşı her zaman saygım olacak ve Metal dünyadında özlenecek. Dualarımı ve başsağlığı dileklerim ailesine gönderiyorum.

Sonata Artica: Huzur içinde yat Alexi Laiho. Alexi Laiho’nun aramızdan ayrıldığını öğrendiğimiz için üzgünüz. Çok iyi bir müzisyendin ve gerçek bir gitar kahramanıydın. Düşüncelerimiz seninle ve ailenle birlikte.

Mikael Stanne (Dark Tranquility): Alexi Laiho’nun aramızdan ayrılışını duyduğum için yıkılmış durumdayım. Onunla beraber pek çok turnede yer aldık. İnanılmaz bir yetenek ve müthiş birisiydi. Özlenecek.

Amorphis: Korkunç ve üzücü bir haber. Alexi’nin inanılmaz bir müzik aurası vardı. Çevresindekilere kendinden çok şeyler verdi. Gittiğine inanmak zor. Hoşçakal ve huzur içinde uyu.

Abbath (Abbath): Huzur içinde yat. Turnedeki güzel zamanlar için sana ve Children of Bodom’a teşekkürler.

Eluveitie: Huzur içinde yat Alexi. Children of Bodom'daki dostlarımızla beraber yaptığımız Kuzey Amerika turnesinin üzerinden 9 yıl geçmiş. O dönem birbirimizi pek tanımıyorduk ama turneye çıktığımız en iyi gruplardan biri oldular. Bu turne sırasında dostluğumuz pekişti ve uzun yıllarca iletişimimiz devam etti. Alexi'nin aramızdan ayrıldığını öğrenmek kalbimize saplanan bir bıçak gibi oldu. Şüphesiz ki üzücü bir kayıp. Tüm kalbimizle ailesine, yakın çevresine ve arkadaşlarına başsağlığı dileklerimizi gönderiyoruz. Çok iyi bir arkadaşı kaybetmenin yanısıra metal dünyası da günümüzün en etkileyici müzisyenlerinden birini kaybetti. Ancak mirası yaşayacak. Seni unutmayacağız Alexi! Huzur içinde yat ya da Keltlerin söylediği gibi: Uç kuzgun, uç!

ALEXI LAIHO HAKKINDA

Alexi Laiho, 1993 yılında davulcu Jaska Raatiken ile beraber kurduğu Children of Bodom grubu ile metal müzik dalında uluslararası üne sahip olmuştu. Grubun 2019 yılında dağılması ile Laiho geçtiğimiz sene Bodom After Midnight adında yeni bir grup kurmuştu. Laiho, ayrıca yeni grubu ile beraber üç yeni şarkı kaydetmiş ve bir tane de müzik klibi çekmişti.

Laiho, Children of Bodom dışında pek çok grupla işbirliği yapmıştı. 2008 yılında Metal Hammer Dergisi tarafından ödüllendirilmişti. 2015 yılında ise Helsinki Fest’te 100 gitarist ile beraber kendi bestesi olan ‘100 Guitars From Hell’i çalmıştı.