Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a giderek Milli Mücadele’yi başlatmasının yüzüncü yıl dönümünde CHP, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında bu kente akın edecek. Merkez Yürütme Kurulu’nu (MYK) ‘olağanüstü’ gündemle Samsun’da toplayacak Kılıçdaroğlu, yüzüncü yıla özgü bir bildiri okuyacak. CHP’nin Samsun temasları yarın saat 11.00’de Anıt Park’a çelenk bırakılmasıyla başlayacak. Ardından saat 14’te MYK toplantısında kurmaylarıyla bir araya […]

CHP, 100’üncü yılda Samsun’da: Cumhuriyet’i geriletme çabasına ‘dur’ diyelim

Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a giderek Milli Mücadele’yi başlatmasının yüzüncü yıl dönümünde CHP, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında bu kente akın edecek. Merkez Yürütme Kurulu’nu (MYK) ‘olağanüstü’ gündemle Samsun’da toplayacak Kılıçdaroğlu, yüzüncü yıla özgü bir bildiri okuyacak.

CHP’nin Samsun temasları yarın saat 11.00’de Anıt Park’a çelenk bırakılmasıyla başlayacak. Ardından saat 14’te MYK toplantısında kurmaylarıyla bir araya gelecek Kılıçdaroğlu, saat 15.00’te Atakum Yalı Kafe’de “100’üncü Yıl Bildirgesi”ni okuyacak.

Kılıçdaroğlu’nun 100’üncü Yıl Bildirgesi’nde, Cumhuriyet rejiminin son 17 yıldır geriletilmek istenmesine değinilerek buna karşı mücadele çağrısında bulunması bekleniyor. 19 Mayıs 1919’un Türkiye tarihinin dönüm noktası olduğunu vurgulayacak Kılıçdaroğlu, Atatürk ve silah arkadaşlarının başlattığı mücadelenin bugün hala sürdüğüne dikkat çekecek. Kılıçdaroğlu son olarak, 100 yıl önceki şartların ‘daha ağır’ olmasına karşın bugün verilen Cumhuriyet mücadelesinin kat ve katının o dönem verildiğini vurgulayacak ve halkın kenetlenmesi için çağrı yapacak.

Bildirgenin ardından saat 16.00 ile 19.00 arasında Atakum ve İlkadım Belediyelerini ziyaret edecek CHP heyeti, 19.50’de iftar programına katılacak. Heyet son olarak saat 21.30’da Samsun 100’üncü Yıl Meydanı’nda yapılacak konserlere katılacak.

MÜCADELE RUHUNA YAKIŞACAK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel, Samsun’daki temaslara ilişkin “19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’na ve milli mücadelenin başlangıcının ruhuna yakışın bir ziyaret olacak” dedi.

CHP’nin 19 Mayıs’a karşı hassasiyetinin yoğun olduğunu, Kuva-yi Milliye geleneğinden gelen bir parti olduklarını ifade eden Açıkel, “Her türlü esarete direnen, Cumhuriyet’e bağlı bir gelenekten geliyoruz. Günümüz koşullarında bu geleneği daha da sahiplenmemiz gerekiyor. Bu yüzden Samsun’da olarak mesajlarımızı vereceğiz” diye konuştu.

Samsun’da başlayan mücadele ile Cumhuriyet’in kurulduğunu, bu nedenle parti olarak bu kente özel önem verdiklerini ifade eden CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, “İktidar Atatürk’süz 19 Mayıs kutlaması yaparken CHP’nin Samsun’a çıkarma yapması son derece önemli ve olması gerekendir” dedi.

KILIÇDAROĞLU RESMİ TÖRENE KATILACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100’üncü yılı kapsamanda Samsun’da düzenlenecek resmi törenlere davet ettiği Kemal Kılıçdaroğlu’ndan olumlu yanıt geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenen resmi törenlerde yer alacaklarını ifade etti.