CHP Genel Merkezi’nde bulunan Tarih Müzesi’nin 9 Eylül’den itibaren halka açılacağı duyuruldu. Müzedeki afişlerden birinin üzerinde...

CHP Genel Merkezi’nde bulunan Tarih Müzesi’nin 9 Eylül’den itibaren halka açılacağı duyuruldu. Müzedeki afişlerden birinin üzerinde ‘Kahrolsun Faşizm’ yazılı...
CHP, 86 yıllık parti arşivini halka açıyor. CHP, Tarih Müzesi aracılığıyla isteyenleri parti tarihinde siyasi yolculuğa çıkarıyor. 9 Eylül 1923’te kurulan CHP, yeni yaşına özel bir programla girecek.
CHP Genel Merkez binasında bulunan CHP Tarihi Müzesi, 9 Eylül’de açılacak. Müzede, 1923’den bu yana, tarihi değeri olan her türlü obje, belge, afiş ve kitap gibi materyaller yer alıyor.
Müzede CHP Genel Başkanları Mustafa Kemal Atatürk, eski başbakanlardan İsmet İnönü, Bülent Ecevit, Deniz Baykal, Hikmet Çetin ve Altan Öymen’in de fotoğrafları sergileniyor.
CHP Tarih Müzesi’ni merak edenler, partinin resmi sitesi aracılığıyla panoramik sanal tura da katılabiliyor. Sitede, 1995'te çalışmalarına başlayan CHP Genel Merkez Kütüphanesi’nde bulunan kitap, süreli yayın, parti program, tüzük ve kurultaylarına ait bilgiler ile seçimlerde kullanılan afişler sergileniyor.
Parti tarihinin anlatıldığı “Zaman Tüneli” bölümünde yakın döneme ilişkin önemli mesajlar yer alıyor. AKP’nin Türk siyasi hayatına girdiği 3 Kasım 2002 seçimlerinin anlatıldığı bölümde “Bu dönemde CHP, parlamentodaki etkisi artan muhafazakâr çembere karşı etkili bir mücadele içine girmiştir’’ deniliyor.
Aynı bölümde, CHP’nin Irak Savaşı ve 1 Mart Tezkeresi konusundaki tavrının dünya çapında destek gördüğü kaydedildi. Cumhurbaşkanlığı seçimi için de “CHP’nin uzlaşmayla bir cumhurbaşkanı seçilmesi önerisi kabul görmeyince Türkiye seçimlere gitmiştir” denildi.
31 Mart 2009’da Türkiye’de yapılan son yerel seçimler için de “Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP), eskiden olduğu gibi günümüzde de Türkiye’nin en önemli sosyal demokrat kitle partisi olduğunu gösterdi” vurgusu dikkat çekti.