CHP 36. Olağan Kurultayı’nda seçilen PM üyelerinin ardından gözler Kılıçdaroğlu’nun belirleyeceği MYK’ye çevrildi. Kulislerde Kemal Kılıçdaroğlu’nun sınırlı bir değişimle yetineceği konuşuluyor

CHP’de gözler ‘A Takımı’nda

SEBAHAT KARAKOYUN sebahatkarakoyun@birgun.net @ssenyaprak

CHP Kurultayı’nda seçilen Parti Meclisi ilk toplantısını 10 Şubat Cumartesi günü yapacak.

CHP’nin 3-4 Şubat’ta yapılan 36. Olağan Kurultayı’nda seçilen PM ve YDK üyeleri 48 saatlik itiraz süresinin dolmasıyla kesinleşirken gözler tüzük gereği Genel Başkan tarafından belirlenecek yeni parti vitrinine çevrildi. Parti Meclisi’nin cumartesi günü yapacağı ilk toplantının ardından pazar günü yeni MYK’nın açıklanması bekleniyor.

CHP kulislerinde PM için anahtar listesini oluştururken parti yönetimini birkaç isim dışında koruyan Kılıçdaroğlu’nun MYK’yi belirlerken de aynı tavrı sergileyeceği, “sınırlı” bir değişiklikle “yeni vitrin” mesajı vermeye çalışacağı bekleniyor. Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesine aldığı Faik Öztrak, Akif Hamzaçebi, Ünal Çeviköz, Hakkı Suha Okay’ı parti vitrinine de taşıyacağı belirtiliyor. Kurultay’da son anda adaylık başvurusunu geri çeken Kamil Okyay Sındır’ın yerine bu dönemde Genel Sekreterlik görevine Hamzaçebi ya da Hakkı Süha Okay’ın getirilebileceği ifade ediliyor.

Yeni isimler
CHP’de yeni dönemde Parti Okulu’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı, Basın ve Propagandadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ve AR-GE, Bilim Yönetim Platformundan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı adı altında yeni birimler oluşturulabileceği belirtiliyor. AR-GE, Bilim Yönetim Platformundan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na BKYP listesinden PM’ye giren Prof. Dr. Fethi Açıkel veya Doç. Dr. Yunus Emre’nin getirilebileceği söyleniyor.
Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinden PM’ye giren Faik Öztrak’ı yeni dönemde Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görevlendirilebileceği belirtiliyor. Kulislerde geçen dönem Parti Sözcülüğü görevinden istifa eden ve kurultay önce arkadaşlarıyla birlikte partide değişim beklentisini açıkça dile getiren Selin Sayek Böke’yi anahtar listesine alan Kılıçdaroğlu’nun MYK için de benzer bir tavır gösterip göstermeyeceği merak ediliyor.

Kalıcı görünenler
Kılıçdaroğlu’nun son anda bir değişiklik olmazsa parti yönetimindeki bazı isimlerle görev alanlarını değiştirmeden yeni dönemde de çalışacağı belirtiliyor. Seyit Torun’un Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Haluk Koç’un İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Tekin Bingöl’ün Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Bülent Tezcan’ın da Hukuk ve Seçim İşlerinde Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü, Lale Karabıyık’ın Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görevlendirilme ihtimalinin yüksek göründüğüne dikkat çekiliyor.