CHP'de Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci tur kampanyası için çalışmalar hız kazandı. Kampanyada 'İstanbul' stratejisine güvenilirken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun kampanyanın başına geçmesi bekleniyor.

CHP'de 'ikinci tur' hazırlığı: Gözler İmamoğlu ve Kaftancıoğlu'nda

HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci tura kalmasının ardından CHP'de çalışmalar hızlandı. İkinci tur kampanyası yapılacak toplantıların ardından netleşecek.

Türkiye'de 14 Mayıs'ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı Seçimi'nde dört aday da yeterli oyu alamadı ve seçim ikinci tura kaldı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turunun 28 Mayıs'ta gerçekleştirileceğini bildirdi.

Seçimin ikinci tura kalmasının ardından CHP'den çalışmalar hızlandı.

Millet İttifakı'nın Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Merkez'deki çalışmalara başkanlık ederken, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, CHP Genel Merkezi'ne geldi.

İSTANBUL'DA KAZANAN STRATEJİYE GÜVENİLİYOR

Edinilen bilgiye göre, CHP'de ikinci tur için 2019'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçiminin kazanıldığı stratejiye güveniliyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun ikinci tur çalışmasında aktif rol oynaması bekleniyor.

Öte yandan CHP'li belediye başkanlarının da ikinci tur kampanyasında aktif rol oynayacağı ifade edildi.

STRATEJİ NETLEŞİYOR

CHP'nin ikinci tur stratejisinde ise mitinglerin yerine daha çok kişiye hitap edilecek sosyal medya, medya ve tüm ülkede aynı anda gerçekleştirilecek etkinliklerin yer alacağı öğrenildi.

Öte yandan 14 Mayıs seçiminde sandığa gitmeyenler ile seçim sonuçlarının ardından 'umutsuz' olan seçmenlerin yeniden sandığa gitmesi sağlayacak bir strateji oluşturulacak.