CHP'de kontenjan sürprizleri: Kararından vazgeçen Pavey İstanbul'da ilk sıradan aday, Oran liste dışı

Adaylarını belirlemek için önseçimler düzenleyen Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) nihai listelerinde bazı sürprizler yaşandı. BirGün’e yazdığı mektupla yeniden aday olmayacağını açıklayan, ancak daha sonra Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nın ikna etmesi üzerine kararını değiştiren Şafak Pavey İstanbul 1’inci bölge 1’inci sıradan aday oldu.

Partinin bazı ağır topları da listeye giremedi. Bunlardan en çok dikkat çekeni, son dönemde Twitter üzerinden verdiği kulis bilgileri nedeniyle bir fenomen haline gelen Fuat Avni isimli müstear kullanıcıyla yazıştığı iddialarıyla hedef gösterilen Umut Oran. Kontenjan adayı olmayı tercih ettiğini belirten Oran, kararın kendisi için de sürpriz olduğunu söyleyerek “"Genel Başkanımızın takdiridir. Üzüldüm, şaşırdım ama partim için çalışmaya devam edeceğim" dedi.

Oran’ın yanı sıra, Burhan Şenatalar ve Yakup Akkaya ile aralarında Sinan Aygün, Aydın Ayaydın, Erdal Aksünger, Güldal Mumcu, Aşkın Türeli, Mehmet Ali Susam, Ali Demirçalı’nın da olduğu bazı milletvekillerinin liste dışında kaldığı belirtiliyor.


ERMENİ YURTTAŞ SELİNA DOĞAN İLK SIRADA
En önemli sürprizlerden biri ise İstanbul 2. Bölgede gerçekleşti. Kontenjandan birinci sırada aday gösterilen Selina Özuzun Doğan, Meclis’te temsil edilecek ilk Ermeni yurttaş olmaya çok yakın. 1977 doğumlu Doğan Notre Dame De Sion Fransız Lisesi ve Galatasaray Hukuk Fakültesi mezunu.


CHP’nin önde gelen iki kontenjan adaylarından Sezgin Tanrıkulu üçüncü sırada, Hürriyet Gazetesinin eski Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu ise 7. sırada aday gösterildi. Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin 1. Bölgeden 3. sırada, Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ise 5. sırada aday oldu.

ŞAİR METİN ALTIOK’UN KIZI İZMİR’DE İLK SIRADA
İzmir 1. Bölgede ilk sırada kontenjan adayı olarak ise şair Metin Altıok’un kızı Zeynep Altıok oldu. Gazeteci Tuncay Özkan 3. Sırada, Roman kökenli Özcan Purçu ise 5. sırada aday gösterildi. Aydın'ın Söke İlçesi'nde ancak iki yatak konabilen eskidiği için üç ayda bir yenisi kurulan naylon çadırda doğan Purçu, büyük imkansızlıklarla okumayı başararak şimdi de Meclis'e girmeye hazırlanıyor.

Kılıçdaroğlu’nun kendi seçim bölgesi İzmir 2. Bölgede ise eski DSP’li Mliye Bakanı Zekeriye Temizel 3. sırayı aldı.


Antalya'da ise eski CHP Genel Başkanı deniz Baykal beklenildiği gibi 2. sırada aday gösterildi.