CHP Gençlik Kolları, öğrencilerin ikametlerinin bulunduğu şehirlerde oy kullanabilmeleri için başlattıkları ‘Demokrasi Bileti’ kampanyasını devam ettirme kararı aldı.

Kaynak: Haber Merkezi
CHP, 'Demokrasi Bileti' kampanyasını sürdürecek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik, 14 Mayıs seçimlerinde yerleşim adreslerinin bulunduğu şehirlerde oy kullanmak isteyen ancak ekonomik gücü bilet ücretlerini karşılamaya yetmediği için oy kullanamayacak öğrenciler için başlatılan ‘Demokrasi Bileti’ kampanyasını devam ettireceklerini açıkladı. 

Kararı, CHP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısı ile duyuran Killik, öğrencilerin 28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turunda oy kullanabilmek amacıyla kampanyanın devam etmesi için yoğun şekilde talep oluşturduğunu vurguladı.

Killik, "19 Mayıs günü itibarıyla başvuruları yeniden başlatıyoruz. Zamanımız kısıtlı olduğu için 3 gün içerisinde tüm başvuruları toplayacak ve sonrasında gelen bağışlarla bu talepleri karşılayacağız" dedi.

Öğrencilerin oy kullanma hakkını kullanabilmesi için başlattıkları kampanyayı devam ettirme kararı aldıklarını bildiren Killik, yurttaşları da kampanyaya destek olmaya çağırdı.