Aralık ayında gazeteciliği bırakarak Datça Belediye Başkan adayı olacağını açıklayan Mesut Yar, CHP'den aday gösterilmemesi üzerine bağımsız olarak seçime gireceğini açıkladı.

CHP'den aday gösterilmeyen Mesut Yar'dan açıklama

Muğla'da CHP'nin Datça Belediye Başkan adayı olmak için gazeteciliği bıraktığını açıklayan Meust Yar, seçim kararını duyurdu.

Yar, sosyal medya hesabından, yerel seçime ilişkin yaptığı paylaşımda "bağımsız" olarak yoluna devam edeceğini belirtti.

Yar'ın paylaşımının tamamı şöyle:

"Merhaba güzel insanlar. Memleket ve Datça sevdamıza ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün teslim ettiği sorumluluk duygusuyla BAĞIMSIZ olarak devam ediyoruz. Bugün saat 14.00’da Datça YSK binasında Belediye Başkanlığı adaylığımızı resmileştiriyoruz. Bize yetki ve gönül veren herkese sözümüz var; #GülüşeGülüşeKazanacağız."

***

Yar, aralık ayında Sözcü TV'den ayrıldığını belirterek Datça'dan belediye başkanlığı için CHP'den aday adayı olduğunu açıklamıştı.

Mesut Yar açıklamasında, "Yaz aylarında yer yer buluyordum Can Babaya verdiğim sözü tutuyorum. Can babanın köyüne gidiyorum köy dediğime bakmayın, cennetten bir köşeyi daha iyi olması için Atatürk'ün partisinden adayım" ifadelerini kullanmıştı.