CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın TBMM Genel Kurulu'nun sağlık çalışanlarının sorunlarının çözümü gündemiyle toplanamamasına ilişkin "Bazı CHP milletvekillerinin mükerrer oy sahteciliği de ekstrası" sözlerine "Ucuz yalan peşindesiniz" diyerek yanıt verdi.

CHP'den AKP'ye 'mükerrer oy' tepkisi: Ucuz yalan peşindesiniz

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın TBMM Genel Kurulu’nun sağlık çalışanlarının sorunlarının çözümü gündemi ile toplanamamasına ilişkin “Bugün klasik bir CHP tiyatrosu izledik... Bazı CHP milletvekillerinin mükerrer oy sahteciliği de ekstrası” açıklamasına tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Özel, “CHP'lilerin tevessül etmeyeceği bir fiil üzerinden ucuz yalan peşindesiniz” dedi.

Özel paylaşımında "Sn. Bülent Turan dün cevaba değer görmediğimiz "mükerrer oy sahteciliği" yalanınız medyaya yansımış. Yeni elektronik sistem halen iyi çalışmadığı için bunun tüm milletvekillerinin başına geldiğini biliyorsunuz. Hepimizin bilgisi dahilinde Divanda mükerrerlik kontrolü yapılıyor. Her oylamada AKP'lilerin onlarca mükerrer oyuna rağmen sistem oturana kadar bu konuyu asla gündeme getirmiyoruz. CHP'lilerin tevessül etmeyeceği bir fiil üzerinden ucuz yalan peşindesiniz. Londra'dayken Meclis'te adına oy kullanacak kadar sahtekarlar bizim partimizde yok şükür." ifadelerine yer verdi.

Sağlık çalışanlarının sorunlarına yönelik çözüm gündemiyle Meclis'i olağanüstü toplantıya çağıran Özgür Özel'i hedef alan AKP'li Bülent Turan ise dün yaptığı paylaşımda şunları kaydetmişti:

"Bugün klasik bir CHP tiyatrosu izledik. Bunun adı tam bir siyasi istismardır. CHP+İyi P’nin toplam 171 mv var ama katılan sadece 149 mv Her konuda ortak hareket ettikleri HDP'nin katılmaması da tiyatronun başka bir perdesi. Bazı CHP mv'nin mükerrer oy sahteciliği de ekstrası! Ayrıca ortada verdikleri, görüşülecek bir kanun teklifi de yok. Yetmedi tüm CHP mv'leri Erzurum'a gitmek için uçak bileti bile almışlar. Yani kendileri de Meclisi açmamak üzerine hazırlık yapmışlar. Bu samimiyetsiz muhalefet, Türkiye'nin en büyük sorunu değil mi? Tabii ki sağlık çalışanlarımızın sorunlarının çözülmesi önceliğimiz. Ancak bu dönemde 2 kanunla sağlıkçılarımıza önemli bir hukuki zırh getirilmedi mi? İhtiyaç varsa beraber çalışılıp gerekli adımların atılması daha kıymetli olmaz mıydı? Kaldı ki çalışmalar da devam ediyor."

NE OLMUŞTU?

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, sağlık çalışanlarının yaşadıkları sorunların çözümüne yönelik sağlık meslek örgütlerinin yöneticileriyle yaptıkları toplantı sonucunda hazırlanan 16 maddelik kanun teklifinin yasalaşması için çalışmalara başladıklarını duyurmuş, "Meclis'i 1 Ağustos'ta sağlık çalışanlarının sorunlarını görüşmek üzere olağanüstü toplantıya çağırıyoruz" demişti.

Söz konusu toplantı çağrısına AKP'den tepki gelmiş AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, toplantıya katılmayacaklarını ifade ederek "Bu ülkenin cumhurbaşkanıyla konuşurken hadlerini bilecekler. Şova dönüştürmelerinin ve siyasi nezaketsizliklerinin karşısındayız" ifadelerini kullanmıştı.

Toplantı, yeter sayısı sağlanamaması sebebiyle birleşim 1 Ekim Cumartesi günü saat 14.00'te toplanmak üzere kapatılmıştı.