CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emeklilere ödenen bayram ikramiyesinin asgari ücret seviyesine yükseltilmesi için kanun teklifi verdi. Gürer, “Önümüzdeki Kurban Bayram’ında mevcut emekli bayram ikramiyesiyle bir koyun alma olanağı dahi yok. Verilen bayram ikramiyesinin emeklinin sorununu çözmek yerine, torununa vereceği bir bayram harçlığı noktasına düştüğünü görmek lazım" dedi.

Kaynak: ANKA
CHP'den emeklilerin bayram ikramiyesi için teklif: Mevcut ikramiyeyle koyun alma olanağı yok
Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emeklilere ödenen bayram ikramiyesinin yükseltilmesi için kanun teklifi verdi. 

Gürer, bayram ikramiyesinin asgari ücret seviyesine çıkması gerektiğini kaydetti. Küçükbaş hayvanların 8-10 bin lira arasında değiştiğine dikkat çeken Gürer, "Verilen bayram ikramiyesinin emeklinin sorununu çözmek yerine, torununa vereceği bir bayram harçlığı noktasına düştüğünü görmek lazım" diye konuştu.

Ömer Fethi Gürer, yaptığı açıklamada, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı olsaydı, Kurban Bayramı’nda 15 bin lira, tüm emeklilerin hesabına yatacaktı. Şu anda iktidar Ramazan ve Kurban Bayramlarındaki emekli bayram ikramiyelerinde herhangi bir artış yapmadı. Vermiş olduğum kanun teklifiyle emeklilerin bayram ikramiyesinin asgari ücret düzeyine çıkarılmasını talep ettim. TBMM Başkanlığı’na da kanun teklifini sundum. Görüşülüp kanunlaşırsa en düşük bayram ikramiyesi, emekliler için asgari ücret düzeyinde olacak. Çünkü emekli, artık geçinemez durumda" ifadelerini kullandı. 

“ASGARİ ÜCRET DÜZEYİNDE OLMAK ZORUNDA”

Gürer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Önümüzdeki Kurban Bayramı’nda mevcut emekli bayram ikramiyesiyle bir koyun alma olanağı dahi yok. Yani bir küçükbaş kurbanlık hayvan 8-10 bin arasında değişiyor. O zaman, verilen bayram ikramiyesinin emeklinin sorununu çözmek yerine, torununa vereceği bir bayram harçlığı noktasına düştüğünü görmek lazım. Bunun için de emeklilerin mutlak surette bayram ikramiyeleri asgari ücrete endekslenmeli ve bundan sonra Kurban ve Ramazan Bayramı’nda, belirlenen asgari ücret düzeyinde emeklimize bayram ikramiyesi verilmelidir."