CHP; AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “İlk dört maddeyi değiştirme fikri Kılıçdaroğlu'nun kişisel işi midir?” sözlerine sosyal medya hesabından "Anayasanın ilk dört maddesinin değişmesini talep eden İsmail Kahraman arada bir yerde CHP’li olmadıysa, Erdoğan’ın kafası çok kötü karıştı demektir" paylaşımı ile yanıt verildi.

CHP'den Erdoğan'a 'ilk dört madde' yanıtı

CHP, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında Anayasa'nın ilk dört maddesinin değiştirilmesi konusunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirmesi üzerine sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı.

Erdoğan, partisinin grup toplantısında eski TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Başkanvekili İsmail Kahraman'ın yaptığı anayasanın ilk dört maddesi ve laiklik ilkesi ile ilgili açıklamasını, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na atfederek, şunları söyledi:

"Biz yeni Anayasa diyoruz, birileri de çıkıyor 'Gerekirse ilk dört maddeyi de değiştiririz' diyerek hemen PKK güdümündeki siyasi yapıya göz kırpmaya çalışıyor. İlk dört maddeyi değiştirme fikri Kılıçdaroğlu'nun kişisel işi midir?"

CHP'DEN YANIT GECİKMEDİ

CHP’nin sosyal medya hesabında; Erdoğan’ın bu açıklamalarına bir video ile yanıt verildi. Video, şu notla paylaşıldı:

"Anayasanın ilk dört maddesinin değişmesini talep eden İsmail Kahraman arada bir yerde CHP’li olmadıysa, Erdoğan’ın kafası çok kötü karıştı demektir. CHP anayasanın ilk dört maddesi konusunda nettir. Bu maddeler değişmez, değiştirilemez."