CHP'li Engin Altay, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adli yıl açılışındaki, "Ülkemizin adalet sistemini suç çetelerinin kirli oyunlarına kurban etmek için var gücüyle çalışıyorlar" sözlerine tepki gösterdi. Sedat Peker'in iddialarında adı geçen Serkan Taranoğlu'nun Erdoğan tarafından görevden alındığını anımsatan Altay, "Ne demek suç çetelerinin kirli oyunu? Niye aldın danışmanını görevden o zaman?" dedi.

CHP'den Erdoğan'a yanıt: Niye aldın danışmanını görevden o zaman?

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adli yıl açılışında, "Ülkemizin adalet sistemini suç çetelerinin kirli oyunlarına kurban etmek için var gücüyle çalışıyorlar" dediğini hatırlattı. Erdoğan'a tepki gösteren Altay, "Ne demek suç çetelerinin kirli oyunu? Ortaya da pislik saçılmış. Niye aldın danışmanını görevden o zaman? Adı geçen danışmanını niye görevden aldın?" diye sordu.

Altay, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, dün adli yıl açılışında "Sivilleşmeyi, sivil bir anayasayı muhalefet engelliyor" ifadesini kullanarak kendilerini hedef gösterdiğini belirtti.

"GEREKÇENİ MİLLETE SÖYLE"

Erdoğan'ın, "Ülkemizin adalet sistemini suç çetelerinin kirli oyunlarına kurban etmek için var gücüyle çalışıyorlar" ifadesini de kullandığı dile getiren Altay, şunları kaydetti:

"Bu şu demek; Erdoğan, sen en son Sermaye Piyasası Kurulundaki rüşveti, nüfuz ticaretini, ortalığa saçılan pislik için 'suç çetelerinin oyunu' demek suretiyle savcıya talimat verdin, hem de adli yıl açılış töreninde. Ne demek suç çetelerinin kirli oyunu? Ortaya da pislik saçılmış. Niye aldın danışmanını görevden o zaman? Adı geçen danışmanını niye görevden aldın? Aldın da görevden almakla oluyor mu sadece? Ruhsar Pekcan'ı da kendi bakanlığını dolandıran bakanı da görevden aldın ama savcının önüne koyamadın. Görevden aldığın danışmanı görevden alma gerekçeni çık millete söyle. Yargı kurban ediliyor da yargıyı kurban eden sensin. Adli yıl açılışında 'Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları siyasidir.' demek yargıya 'Anayasayı boş verin, anayasaya takılmayın.' demektir."

Bazı medya mecralarında, eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu'nun da aralarında bulunduğu kişiler hakkında çıkan iddialarla ilgili, AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyelerinin de konuştuğunu söyleyen Altay, "Suç çetelerinin kirli oyunlarıyla kurban edilen bir adalet mekanizması yok, suçu görmeyen, suçu örtbas eden bir adalet mekanizması var. AK Parti MKYK üyesi ne diyor, 'AK Parti arınmalı' diyor. Arınmak nedir, pislikten arınmaktır. AK Parti'ye pisliğin bulaştığını itiraf ediyor" diye konuştu.

Altay, Erdoğan'dan SPK'nin de adının geçtiği iddialarla ilgili açıklama beklediklerini belirtti.

TARANOĞLU HAKKINDAKİ İDDİALAR

Serkan Taranoğlu'nun, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından danışmanlık görevinden alındığı belirtilmişti.

Bloomberg muhabiri Fırat Kozok, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Serkan Taranoğlu’nu görevden aldığını partisinin bu akşamki MYK toplantısında üyelere açıkladı," paylaşımıyla haberi duyumuştu.

Suç örgütü lideri Sedat Peker, eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun, kendisine bir sorun nedeniyle başvuran Marka Yatırım Holding’in sahibi Mine Tozlu Sineren’i, AKP’li Zehra Taşkesenlioğlu’na yönlendirdiğini öne sürmüştü. Peker, Zehra Taşkesenlioğlu’nun da Mine Tozlu’yu Way Out adlı bir finansal danışmanlık şirketine yönlendirdiğini söylemişti. Burada danışmanlık adı altında 12 milyon TL “rüşvet” istediğini öne süren Peker, iddiasıyla beraber danışmanlık sözleşmesine dair belgeyi de paylaşmıştı. Mine Tozlu Sineren’in ödemeyi reddettiğini belirten Peker, daha sonra Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu’nun, Mine Tozlu Sineren’e ulaşarak söz konusu danışmanlık şirketinde bir araya geldiklerini belirtmişti.