İzmir’de düzenlenen CHP Bölge Toplantısında, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, AKP iktidarına Türkiye’nin kaybedecek bir günü bile olmadığını ve hemen sandık kurulması gerektiğini söyledi.

CHP'den erken seçim çağrısı: Türkiye’nin kaybedecek bir günü bile yok

Berkay SAĞOL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), iktidara erken seçim çağrısında bulundu. CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, "Hemen sandığı halkın karşısına getirip, halkın tercihini dile getirmesine imkan verilmeli. Türkiye’nin yeni bir iktidara ihtiyacı var" dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı da Türkiye'nin iktidar değişimine ihtayacı olduğunu söyledi.

CHP Genel Merkezi tarafından düzenlenen Bölge Toplantılarının 12'ncisi, İzmir Bölge Toplantısı başlığı altında, Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde yapıldı.

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı'nın başkanlığında gerçekleşen toplantıya, İzmir ve Manisa illerinin PM ve YDK üyeleri, Milletvekilleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İlçe Belediye Başkanları ve İlçe Örgüt Başkanlarının katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Ülkemizin üzerinden felaketlerin eksik olmadığı günler yaşıyoruz. Geçtiğimiz haftalarda yurdun dört bir yanında çıkan yangınlarda ağaçlarımız, ormanlarımız yandı. Geçen hafta Kastamonu’da yaşanan sel felaketi sebebiyle vatandaşlarımızı kaybettik. Yaklaşık 1.5 senedir Covid-19 belasıyla mücadele ediyoruz. Aşılama kargaşası var. İktidarın bocalayan eylemleri nedeniyle insanların devlet kurumlarına güvenleri kalmadı" dedi.

"Kendi vatandaşının zor gününde yanında olmayan iktidar, Somali’ye 30 milyon TL yardım gönderdi" diyen Yücel, şöyle devam etti: "Türkiye’nin başındaki en büyük felaket AKP iktidarı. 19 yıldır iktidar olan ama ülkenin sorunlarını çözme konusunda muktedir olamayan bir iktidar ülkeyi yönetiyor. İktidarın yol açtığı yoksulluğu ortadan kaldıran hizmetler karşısında AKP yöneticileri yalanlarla belediye başkanlarımıza saldırıyorlar. Ne belediye başkanlarımız ne de biz bu baskılara ve engellemelere asla boyun eğmeyeceğiz. Ülkemizin büyük kayıplarla büyük bedeller ödenerek çizilen sınırları AKP iktidarı döneminde elini kolunu sallayanın girip, çıktığı sınırlar haline geldi. Türkiye’nin çağ dışı ve barbar Taliban’la hiçbir ortak noktası yoktur ve olamaz. Türkiye Cumhuriyeti laiktir ve ilelebet laik kalacaktır. CHP olarak bu güzel ülkeyi yönetmeye, bu cennet vatanı kurtarmaya talibiz.”

BASKILARA RAĞMEN AYAKTAYIZ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise, geride kalan 2 yılda İzmir’e 16 milyar TL’lik yatırım yaptıklarını söyledi. Soyer, “İzmir Büyükşehir Belediyesi emin olun Türkiye’deki en çok çalışan ve üreten belediyelerden biridir. İktidarın yolu yerelden geçiyor. Yerelde birbirimize destek vermek zorundayız. İlçe belediye başkanları şehrimiz için daha çok nasıl hizmet verebiliriz telaşı içinde. Biz hizmet üretmeye ve canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Biz hizmete devam edeceğiz ve sizden tek beklentimiz bu çalışmalara sahip çıkmanız. Biz iktidara geleceğiz ve iktidarda belediyecilik nasıl oluyor onu da göstereceğiz. Biz bu kadar baskı ve yıpratma politikalarına rağmen dimdik ayaktayız ve çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

chp-den-erken-secim-cagrisi-turkiye-nin-kaybedecek-bir-gunu-bile-yok-912079-1.

‘HEMEN SANDIĞI GETİRİN’

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke de, “Zor günlerin farkında olarak ve karanlığın gerçeğini unutmadan hayata devam etmeliyiz. Ama bu karanlığa mahkum olmadığımızı ve karanlığı el birliğiyle yırtabileceğimiz umudunu büyütmek hepimizin sorumluluğu. Türkiye’nin bugün yaşadığı ağır felaketler, günlük şiddet, ekonomik kriz, yok sayılır hale gelen salgın bunlar çok ağır. Bunların hiçbirisi yaşanmak zorunda olduğu için ortaya çıkan bir şey değil. İktidarın siyasi tercihleri sonucunda ortaya çıkan karanlığı yaşıyoruz. Umutta tam olarak burada yatıyor. Bu düzen değiştiği zaman bugün yaşadığımız bütün ağır tablo sona erer ve aydınlığa kavuşuruz” ifadelerini kullandı.

chp-den-erken-secim-cagrisi-turkiye-nin-kaybedecek-bir-gunu-bile-yok-912078-1.

Türkiye’nin kaybedecek bir günü bile olmadığını dile getirerek, erken seçim çağrısı yapan Böke, şunları söyledi: “Bugün iktidar devleti, kurumlarını, geleneklerini kendi iktidarının devamlılığı için ortadan kaldırmış durumda. Devleti yok eden anlayışın karşısında biz buradayız ve yarını kuruyoruz diyen bir iradeye her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Hemen sandığı halkın karşısına getirip, halkın tercihini dile getirmesine imkan verilmeli. Türkiye’nin yeni bir iktidara ihtiyacı var. Bu iktidar saraylara kapandı ve Türkiye’nin sorunlarını görmüyor. Uçuyoruz derken 128 milyar doları heba ettiler, şimdi şahlanıyoruz derken ekonomiyi yine batırıyorlar. TÜİK’in makyajladığı rakamlara göre 9 milyon kişi işsiz. Bu 9 milyon kişi bırakın yarını bugünden umutsuz. Bize büyük görev düşüyor. İktidar yarattığı krizlerin hepsini izliyor. Türkiye’nin bu felaketlerin hepsini önleyebilecek kaynağı var. Umudumuz buradan yeşertilmeli. THK kayyum başkanı 4 milyon dolarımız olsaydı yangınları söndürebilirdik dedi. 4 milyon dolar 3 günlük sarayın masrafı. Geçen yıl halk olarak ödediğimiz verginin yüz binde 1’i uçaklara ayrılmış olsaydı, ormanlarımız yanmayacaktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi gerekli krediyi buldu. Dünya Bankası’nda 340 milyon dolar kredi buldu. 6 aydır tek adamın imzasını bekliyor. Bunların hiçbirine mecbur değiliz.”

TEK ADAM KREDİYİ İMZALAMIYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ise, Türkiye’nin çağdaş muasır medeniyetler seviyesine çıkabilmesi için iktidar değişimine ihtiyaç olduğunu belirtti. Salıcı, “Yaşananların önceden uyarılmasına rağmen hiçbir önlem almayan ve daha sonrada bun felaketler önlenemezmiş gibi bir şeyler anlatmaya çalışan AKP iktidarı var. Biz Ağustos 2018’den beri ağır bir ekonomik kriz içerisindeyiz. Kriz buhrana dönüştü. Salgında da aynı şeyi yaşadık. Tüm uyarılara rağmen hiçbir tedbir alınmadı. Bu iktidar halka 5 maskeyi bile dağıtamadı. Bizim belediye başkanlarımız kıt kanaat kaynaklarla atölye kurup maske dağıttı. Onlar sıkışınca halka İBAN veriyorlar. Bizim belediye başkanlarımız esnafa destek oldu, askıda faturayla birbirine destek oldu. Bizim belediyelerimiz halka dönüp İBAN vermedi. Biz ormanlarımızın ciddi bir kısmını basiretsiz bir anlayış yüzünden yanmaya terk ettik” dedi.

chp-den-erken-secim-cagrisi-turkiye-nin-kaybedecek-bir-gunu-bile-yok-912077-1.

Türkiye’nin sığınmacı problemi olduğuna vurgu yapan Salıcı, şunları kaydetti: “Türkiye’ye yeni sığınmacılar geliyor. Türkiye 10 yıl önce Suriye’den gelen sığınmacılara kucak açtı ama siyasi iktidar komşuda çıkan savaşı sona erdirmek için hiçbir şey yapmadı. Biz evrensel barışa, kardeşliğe inanan bir partiyiz ama Türkiye’nin bir sığınmacı problemi olduğu gerçeğinin farkındayız. Bu sorunun AKP iktidarı döneminde çözülemeyeceğinin de farkındayız. İzmir’de bir deprem felaketi yaşandı ve kentsel dönüşüm için devletin bulamadığı parayı Tunç Soyer buldu. 340 milyon dolarlık Dünya Bankası kredisini Cumhurbaşkanı 6 aydır imzalamıyor. AKP iktidarı İzmirliyi ve CHP’li belediyeyi cezalandırmak istiyor.”