CHP, Asgari Ücret Belirleme Komisyonun çalışmaları öncesinde, “Asgari Ücretten Verginin ve Kesintilerin Kaldırılması” talebinin ardından Türkiye’de eş zamanlı bir basın açıklaması yaptı. İzmir’de gerçekleştirilen basın açıklamasında asgari ücrette kesilen vergilerin tamamı maaşa yansıtılması gerektiği vurgulayan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “İktidara son çağrımız. Eğer ki iktidar yine bu çağrımıza kulak vermez ise seçim yakındır” dedi.

CHP’den iktidara 'asgari ücret' çağrısı: Çağrımıza kulak verilmezse seçim yakındır

Aycan KARADAĞ

CHP Genel Merkezi, Asgari Ücret Belirleme Komisyonun çalışmaları öncesinde “Asgari Ücretten Verginin ve Kesintilerin Kaldırılması” talebi üzerine tüm illerde eş zamanlı basın açıklaması yaptı.

İzmir’de gerçekleştirilen basın açıklamasına CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri Özcan Purçu, Atilla Sertel, Tacettin Bayır, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, CHP il ve ilçe örgütleri, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Belediye İş Sendikası Şube Başkanları yanı sıra yurttaşlar katıldı. Basın açıklamasında asgari ücrette kesilen vergilerin tamamı maaşa yansıtılması gerektiği vurgulandı.

Basın açıklamasını okuyan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Dünya’nın en büyük ucuz iş gücü ülkesi olarak bilinen Çin’de dahi ortalama asgari ücret 387 dolar iken, TL’deki hızlanan değer kaybıyla birlikte Türkiye’de asgari ücret 300 doların altına inerek 297 dolara kadar düşmüştür” dedi.

chp-den-iktidara-asgari-ucret-cagrisi-cagrimiza-kulak-verilmezse-secim-yakindir-940683-1.

'ASGARİ ÜCRETTEKİ VERGİ ZULMÜ ORTADAN KALDIRILMALIDIR'

CHP’nin vermiş olduğu ve yıllardır bekletilen kanun tekliflerinin Meclis'e getirilmesini ve asgari ücretliden vergi kesintisine son verilmesini isteyen yücel, “Asgari ücret en azından yeni yıla kadar 3 bin 577 TL seviyesine getirilsin. İktidara son çağrımız. Bu adaletsizliğe, bu hukuksuzluğa derhal son verilmelidir. Asgari ücretteki vergi zulmü ortadan kaldırılmalıdır. Eğer ki iktidar yine bu çağrımıza kulak vermez ise seçim yakındır! CHP olarak iktidarımızda; asgari ücretlilere uygulanan vergi zulmüne son vereceğiz, iktidarımızda asgari ücretten vergi kesintisini kaldıracağız” diye konuştu.

'TÜRKİYE’DE ASGARİ ÜCRET BİR YARA'

Asgari ücretin Türkiye’de bir yara olduğunu söyleyen DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “1 Kasım’da ‘Acilen asgari ücret ve emekli maaşlarına 750 TL zam’ diyerek bir proje başlatmıştık. CHP yönetimine bu mücadelede bize yol gösterdiği için teşekkür ediyorum. Yan yana duramazsak biz 5 yıl daha kaybederiz. Bu ülkede derinleştirilmiş, çoklaştırılmış bir yokluk var. Biz tek adam rejimine biat etmeyeceğiz, sokakta olacağız” dedi. Belediye İş Çevre Belediyeler Şube Başkanı Cumali Akay ise, “AB içerisinde en düşük asgari ücret alan ülkeyiz. Yüzde 70 asgari ücretle çalışıyor. Birçok üniversiteli arkadaşımız asgari ücretle çalışıyor. Milyonlarca insanı ilgilendiren asgari ücret konusunda hükümetin çalışma yapmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.