CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, iktidarın, göreve geldiğinde ilk yüz günde yapacakları arasında yer alan Hayvan Hakları Yasası'nın 949 gündür çıkmadığını anımsatarak, "Gelin Hayvan Hakları Yasası'nı çıkaralım." çağrısında bulundu.

CHP'den iktidara hayvan hakları yasası için çağrı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

İktidarın, göreve geldiğinde ilk yüz günde yapacakları arasında yer alan Hayvan Hakları Yasası'nın, 949 gündür çıkmadığına dikkati çeken Özel, "Gelin Hayvan Hakları Yasası'nı çıkaralım." çağrısında bulundu.

BAHÇELİ'YE TEPKİ

CHP Grup Başkanvekili Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, dün, siyasi nezaketsizlikte kendine ait rekoru geliştirdiğini ve Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'a yönelik silahlı-sopalı saldırının mizansen olduğunu söylediğini anımsattı.

"Mizansen" diyerek, MHP'yi buradan sıyırmaya çalışan bir anlayışın bulunduğunu ifade eden Özel, bunun yolunun, samimi bir "geçmiş olsun" telefonu, "kınıyoruz, tasvip etmiyoruz" demek olduğunu belirtti. Özel, "Kamera kurdurdun, sonra kendini dövdürdün" demenin, Anadolu'nun örfünde yer almadığını ve hiçbir siyasetin örfünde de olmaması gerektiğini kaydetti.

Özel'e, Bahçeli'nin grup toplantısında, "Gülnaz Şırınga ve yakın mesai arkadaşı Gülendam Enjektör'e geçmiş olsun diyorum, bundan sonra daha dikkatli aşı yapacaklarına ayrıca inanıyorum." şeklindeki esprili açıklaması da soruldu.

Gülnaz Şırınga meselesine inanmanın, böyle bir şeyin gerçek olduğu kanısına varmanın, biraz şakalaşmayı hak edecek bir durum olabileceğini belirten Özel, "Ama bundan daha komiği Sayın Bahçeli'nin çizdiği mizansen senaryosuna inanmaktır. Selçuk Özdağ'ın, evine kamera taktırıp, kendisini 5 kişiye silahlı, sopalı dövdürtüp, kafaya 30 dikiş attırmasını film senaryosu sanıp da sonra 'Gülnaz Şırınga'ya nasıl inanıyorsunuz' demek şaşırtıcı. Bahçeli'ye inanan, Gülnaz Şırınga'nın ikiz kardeşinin de Mehmet Enjektör olduğuna inanır. Özlem Gürses'in canı sağ olsun. Bahçeli varken Gürses'e kim bir şey diyecek." ifadesini kullandı.