CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin yargılama dosyasının Suudi Arabistan’a devredilmesini 'fiili gensoruya' dönüştürerek ülke gündemini getirmeyi ve tartışmayı düşündüklerini ifade etti.

CHP'den 'Kaşıkçı cinayeti davası' açıklaması: Fiili gensoruya dönüştürerek tartışmayı düşünüyoruz

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM Genel Kurulu’nda yarın Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin yargılama dosyasının Suudi Arabistan’a devredilmesi sürecindeki sorumluluklara dikkat çekeceklerini ve bunu bir “fiili gensoru görüşmesine dönüştüreceklerini” açıkladı.

Meclis Genel Kurulu'nda uluslararası anlaşmaların görüşülmesinden önce yerinden söz alan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine dikkat çektiğini anımsattı.

Özel, "Maalesef anayasal olarak elimizden alınmış bir yetki var ancak yarın bir uluslararası anlaşmada bunu bir fiili gensoruya dönüştürerek bu konuda hükümetin sorumluluklarını, diplomatik sorunları, yargısal sorunları ve vicdani sorunları tartışacağız" dedi.

"Buradan tüm siyasi partilere çağrıda bulunuyoruz" diyen Özel, "Yarın Cemal Kaşıkçı olayıyla ilgili elimizden alınmış anayasal gensoru yetkisini bir uluslararası anlaşmada fiili gensoruya dönüştürerek ülke gündemine getirmeyi ve tartışmayı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.