CHP’den özel okul öğretmenleri için kanun teklifi

BirGün / Ankara

CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, özel okullarda görev yapan öğretmenlerin düşük maaşlarını TBMM gündemine taşıdı. Bazı özel okul öğretmenlerinin maaşlarının asgari ücretin dahi altında olduğuna dikkati çeken Karabıyık, öğretmenlerin koşullarının iyileştirilmesi için kanun teklifi verdi.

Karabıyık, “Eğitimin geleceği şekillendiren en önemli unsur” olarak değerlendirdiği eğitimin, “Toplumsal sorunların çözüme ulaşması için hayati öneme sahip” olduğunu söyledi.

HAKLARI GÜVENCE ALTINA ALINMALI

Öğretmenlerin, toplumu aydınlattığını ve çocukları hayata hazırladığını dile getiren CHP’li Karabıyık, kanun teklifinin gerekçesinde şunları kaydetti:

“Ülkemizde 13 bin 501 özel eğitim kurumunda, 162 bin 215 öğretmen çalışmaktadır. Çocuklarımızı ve geleceğimizi emanet ettiğimiz kıymetli öğretmenlerimiz, çalıştıkları özel okulların bazılarında adil olmayan şartlarda ders vermekte, kimi durumlarda asgari ücretin altında aylıklar ile sözleşmelerinden kaynaklı olarak tazminat hakkı da olmadan ders vermektedir.”

En kısa zamanda Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkarılarak öğretmen yetiştirme, ilk atama, yer değiştirme, görevde yükselme, mali ve sosyal haklar gibi öğretmenlikle ilgili tüm konuları bu kanun kapsamında çözüme kavuşturulmalı, özlük hakları bu yasa ile güvence altına alınmalıdır.”