TÜGVA’da ortaya çıkan torpil skandalının değerlendirildiği MYK toplantısının ardından konuşan CHP Sözcüsü Öztrak, “Gençlerin geleceği çalındı. Devlet içinde yeni bir paralel devlet kuruyorlar” dedi.

CHP’den paralel devlet benzetmesi

BirGün ANKARA

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Gündemdeki siyasi gelişmelerin yanı sıra ekonomik göstergelerin ve TBMM çalışmalarının değerlendirildiği toplantıda, TÜGVA’daki torpil skandalı ve bürokratlara yönelik açıklamalara gelen tepkiler değerlendirildi.


MYK toplantısının ardından gündemdeki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP Sözcüsü Öztrak, TÜGVA skandalına değinerek, “Milletin evlatlarının geleceği, memuriyeti çalınmış. Bu devlet içinde yeni bir paralel devlet oluşturmaktır. Hain darbeciler ile yol yürüyenler, yağan yağmurda beraber ıslananlar Allah bizi affetsin dedikten sonra kendi paralel devletlerini kurmaya soyunmuşlar" dedi.

Öztrak, TÜGVA skandalı hakkında ayrıca şunları söyledi: “Erdoğan’ın gemisi su almaya başlayınca gemideki eski yolcular bilgileri, belgeleri birer birer sızdırmaya başladı. Bundan sonra daha çok belgenin sızacağına eminim. Şu anda rezaletinin 2 boyutu var. İlki Torpiller. İkinci boyut ise devlete ait arsa, arazi, binaların TÜGVA ve benzeri kurumlara peşkeş çekilmesidir.”

CHP, İYİ Parti, DEVA, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ile DP tarafından gerçekleştirilen güçlendirilmiş parlamenter sistem ve yeni Anayasa görüşmelerinin bugün TBMM çatısı altında sürmesi bekleniyor. Altı parti temsilcisinin çalışmalarında yazım aşamasına geçtiği ifade edilirken ilk notların da bu toplantıda alınacağı kaydedildi. Toplantıda, güçlü meclis, yetkileri azaltılmış ve tarafsız cumhurbaşkanı ile yargı konularında aşamaların kat edilmesi bekleniyor.

***

Saray’dan Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Yardımcısı Fuat Oktay CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bürokratlara yönelik hakaret iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu ile ilgili açıklamalarda bulunan Oktay, “Cumhurbaşkanımızdan en alt kademedeki çalışanına kadar tüm kamu görevlileri hukuk düzeni içerisinde ve yasal çerçevede büyük bir özveri ile görevlerini yerine getirmektedirler. Aksiyle ilgili elinde bilgi ve belgesi olanlar bunları hemen yargıya taşır” dedi.