CHP'den TBMM Grup Toplantıları için yeni oturma düzeni

CHP, TBMM’de Salı günleri yapılan grup toplantısı için yeni oturma düzeni belirledi. Yeni oturma düzeninde, milletvekillerinin oturacakları bölüm şeritle ayrılacak ve bu bölüme ziyaretçi alınmayacak.

CHP Grup Başkanlığı tarafından vekillere gönderilen yazıda, oturma düzenine ilişkin bilgi verildi.

Yazıda, milletvekillerinin Grup Genel Kurulu Toplantı Salonunda oturma yerlerinin 11 Şubat 2016 tarihinde yapılan kura çekimi ile belirlendiği belirtildi.

Belirlenen yerleri gösteren liste ile oturma düzenini gösteren şemaya ilişkin yazıda, Grup Genel Kurulu toplantılarının halkın da katıldığı basına açık bölümünde düzen ve disiplinin sağlanmasında zorluklar yaşandığı, bu durumun milletvekillerinin zaman zaman yakınmalarına neden olduğu kaydedildi.

Yeni oturma düzeninde, milletvekillerinin oturacakları bölümün şeritle ayrılacağı ve bu bölüme ziyaretçi alınmayacağı ifade edilen yazıda şöyle denildi:

“Ayrıca bu bölüme taşınabilir koltuklar da konulmayacaktır. Ziyaretçiler Grup Salonuna A ve B Blok yönündeki girişten alınacak, diğer giriş sadece milletvekilleri ile basın mensuplarının kullanımına sunulacaktır. Grup toplantılarında düzenin sağlanması için özellikle milletvekillerimizin misafirlerini milletvekilleri için ayrılan bölüme almamaları önem taşımaktadır.”

Oturma düzenine göre CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu 8 numaralı yerde oturacak. Grup başkan vekilleri de 7 ve 9 nolu yerlerde Kılıçdaroğlu’nun yanında oturacak. 1 nolu yer ise İstanbul Milletvekili Şafak Pavey’e ait. (ANKA)