CHP milletvekilleri, "Tabii bunların üzerine gitmemiz lazım" ifadeleriyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve gazeteci Merdan Yanardağ'ı hedef alan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepki gösterdi. CHP'liler, Soyer'e destek mesajı verdi.

CHP'den Tunç Soyer'e destek, Erdoğan'a tepki

CHP milletvekilleri, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepki göstererek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e destek verdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan’da düzenlenen 22. Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) toplantısının ardından dönüş yolunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile TELE1 Genel Yayın Yönetmeni ve BirGün yazarı Merdan Yanardağ’ı, Osmanlı üzerinden yaptıkları değerlendirmeler nedeniyle hedef alan Erdoğan, "Tabii bunların üzerine gitmemiz lazım. Yani bu meydan o kadar boş değil. Bunu bilmeleri gerekecek. Ecdadımıza eğer layık olacaksak bunlara hukuk çerçevesinde gereğini yapmamız lazım" dedi.

Soyer ve Yanardağ'ı hedef alan Erdoğan'a CHP'den tepki geldi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "AKP Genel Başkanı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer'i ve gazeteci Merdan Yanardağ'ı tehdit etmiş. Mustafa Kemal Atatürk'ün değil onu idam etmek isteyen Vahdettin'in yanında saf tutmuş. Kendisine yakışan da budur!" dedi.

CHP'liler sosyal medyadan yaptığı paylaşımlar şöyle: