AKP Sözcüsü Ömer Çelik, YSK’ye ‘Yüce Divan’da yargılanırsınız, hukuka uygun hareket edin’ çağrısı yapan CHP için, ‘Yassıada zihniyeti’ benzetmesi yaptı. Çelik, “En ufak fırsat bulduklarında hukukun yerine vesayet, demokrasinin yerine tehdit, “milletin divanı” yerine “Yassıada divanı” koymaya çalışıyorlar” diye konuştu. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak ise Çelik’in açıklamalarına tepki gösterdi. Öztrak,”Siyasetçiler […]

CHP’den ‘Yassıada zihniyeti’ benzetmesine tepki: Hesap vermeden yönetmeye alışmışlar

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, YSK’ye ‘Yüce Divan’da yargılanırsınız, hukuka uygun hareket edin’ çağrısı yapan CHP için, ‘Yassıada zihniyeti’ benzetmesi yaptı.

Çelik, “En ufak fırsat bulduklarında hukukun yerine vesayet, demokrasinin yerine tehdit, “milletin divanı” yerine “Yassıada divanı” koymaya çalışıyorlar” diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak ise Çelik’in açıklamalarına tepki gösterdi. Öztrak,”Siyasetçiler hukuk dışına çıktığında hesap vereceği anayasal kurum olan Yüce Divan’ın adı geçtiğinde, AK Parti Sözcüsü’nün aklına darbe mahkemelerinin zulmünün gelmesi, basit bir siyasi manipülasyon değil, partisinin hesap vermeden ülkeyi yönetme anlayışının açık bir tezahürüdür” ifadelerini kullandı.

***

Baskıyı muhalefet yapıyormuş!

Öte yandan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve MHP lideri Devlet Bahçeli de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Oktay, muhalefetin YSK’ye baskı yaptığını iddia ederken, MHP lideri Bahçeli, parti olarak İstanbul’da seçimin yenilenmesinden yana olduklarını söyledi. Bahçeli, “Demokrasiye leke sürülmesine, milli iradenin karartılmasına sessiz kalamayız” dedi.

Kara leke olarak geçmesin

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen de YSK’ye seslendi. Seymen, ‘’Yasal süresi içerisinde iktidar partisi tarafından bugün iddia edilen hususlar ile ilgili itiraz yapılmadığından, süresinden sonra yapılan itirazlar neticesinde seçimin tekrar edilmesi hukuken mümkün değildir” dedi.

***

Ek KHK dilekçesi

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, YSK’nın KHK’ler ile ihraç edilen kişilerin oy kullanma hakkının ellerinden alınamayacağına dair kararına rağmen kuruma ek dilekçe vereceklerini söyledi. Yavuz, “KHK’lılarla ilgili YSK’ya ek dilekçe vereceğiz” dedi.