CHP Ege Bölge Toplantısı İzmir’de yapıldı: CHP iktidarını kurmak mümkün

AYCAN KARADAĞ

CHP Ege Bölge Toplantısı, Parti Örgütünden Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın başkanlığında, İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Denizli ve Uşak CHP örgütlerinin katılımıyla Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. CHP Ege Toplantısı’nda konuşan CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, “CHP iktidarını kurmak mümkün. Burada bizim belediye başkanlarımıza, il ve ilçe başkanlarımıza büyük sorumluluk düşüyor. Bir uyum içinde süreci götürmemiz gerekiyor” dedi

chp-ege-bolge-toplantisi-izmir-de-yapildi-chp-iktidarini-kurmak-mumkun-630093-1.

'DEMOKRASİYE DEĞER VEREN İNSANLARLA İTTİFAK YAPTIK'

Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, seçim sürecinde AKP’nin CHP’yi terörle yan yana göstermeye çalışarak seçimleri kazanmaya çalıştığını, fakat bunu başaramadıklarını ifade ederek, “Milli mücadelede ilk kurşun atılan kentteyiz. Adı Cumhuriyetle, barışla özdeşlemiş bir kentteyiz. CHP’yi iktidara bir adım daha yaklaştıracak umudu ile bir toplantı gerçekleştiriyoruz. Yakın zamanda bir seçim yaptık. Özellikle 23 Haziran İstanbul seçimlerinde AKP iktidarı, elindeki belediyeleri korumak için devletin tüm olanaklarını kullandı. O da bize çirkin iftiralar yaptı. Havuz medyasını kullanarak terör örgütleriyle bizi yan yana gösterdiler. Kendilerine oy sağlamak için bunu yaptılar. Seçimlerden önce AKP’li İçişleri Bakanının, Genel Başkanımızın şehit cenazelerine alınmasın diye talimatı bu stratejinin bir planıydı. Kin, nefret ve düşmanlık… Kardeşçe yaşamak varken neden kin nefret ve düşmanlık. Anadolu’dan dört bir yanında insanımız var. Bu devleti beraber kurmadık mı? Bu günlere beraber getirmedik mi? Ayrım yapsaydık bu devlet kurulamazdı” diye konuştu.

'KAFTANCIOĞLU’NA VERİLEN KARAR SİYASİDİR'

Yücel, “Ekrem İmamoğlu’nun anasının ak sütü gibi helal olan İstanbul seçimini iptal ettirdiler. Fark bu sefer daha da arttı. Bu fark atmasının sebebi adaletsizlikti. İstanbul seçimleri bitti ve yıllar önce attığı twetler sebebiyle İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu’na jet hızıyla iddianame düzenlendi. Bu karar siyasidir. Tarihe böyle geçmiştir. Bedeli ne olursa olsun Canan başkanımızı yalnız bırakmayacağız” dedi.

chp-ege-bolge-toplantisi-izmir-de-yapildi-chp-iktidarini-kurmak-mumkun-630094-1.

'İSTANBUL’A DİKEY MİMARİ İLE İHANET ETTİK SÖZLERİNİ DUYDUK'

CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ise, ilk olarak dün İstanbul’da meydan gelen deprem ile ilgili konuştu. Salıcı, “Dün İstanbul’da bir deprem oldu buradan İstanbul siyasetçisi bir arkadaşınız olarak yaralanan zarar gören tüm yurttaşlarımıza ve Türkiye’ye geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu deprem gerçeği aslında Türkiye’nin her yerinde olabilecek bir şey. Ancak bilim insanları İstanbul ile ilgili sürekli uyarılarda bulundu. Tedbir alın denildi. Dün ayağının tozuyla basın toplantısı düzenleyen Adalet ve Kalkınma Partisinin Genel Başkanı İstanbul’da on binlerce toplanma alanı olduğunu söyledi. Herhalde aynı şehirde yaşamıyoruz. O toplanma alanlarının imara açıldığını, büyük büyük binalar yapıldığını daha sonra kendisini ağzından İstanbul’a dikey mimari ile ihanet ettik sözlerini duyduk” ifadelerine yer verdi.

'BİZİM MESELEMİZ DEMOKRASİ'

Salıcı sözlerine şöyle devam etti:

“Son bir yılda 3 ayaklı bir seçim yaşadık. Daha önce yapılan referandum sonucu var tek adam rejimi dediğimiz rejime geçildi. 31 Mart seçimleri geldi, CHP o dönemdeki yöneticileriyle önemli bir hazırlık yürüttü ve başarılı bir sonuç aldı ama sonra gördük ki iktidarı rahatsız etti. Sayın İmamoğlu sizin de desteğinizle tekrar başkan seçildi. Adalet ve kalkınma partisi öyle bir yere geldi ki, sandıktan çıkan iradeyi kabul etmeyen ve tekmeleyen bir yere geldi. Bize diyorlar ki Van ve Diyarbakır ve Mardin’deki belediye başkanlarını görevden aldılar kayyum atadılar. Bunlar HDP’li diyorlar. Partisinden istifa eden Sayın Ahmet Davutoğlu, ‘bir genel başkanın bir başbakanın partisi tarafından ihraç edildiğini görmek istemiyorum’ dedi ve istifa etti. Davutoğlu başbakan iken Cumhurbaşkanı’nın iradesi sonucu azledildi mi? Azledildi. Biz bunu da eleştirdik. Mental yorgunluğu dediler, İstanbul, Ankara ve Bursa gibi birçok il belediye başkanlarını görevlerinden istifa ettirdiler. O zaman da eleştirdik. Biz hangi parti diye bakmıyoruz. Bizim meselemiz demokrasi.”

'SOSYAL DEMOKRAT, HALKÇI BELEDİYECİLİĞİ HERKESE GÖSTERECEĞİZ'

AKP’nin 17 yıllık iktidarı sonucunda Türkiye’ye ağır bir hasar verdiğini dile getiren Salıcı, “Ekonomide ağır bir kriz içindeyiz o krizden çıkabilmek için 17 maddelik bir öneri verdi Genel Başkanımız. İstemediler, ekonomik kriz hala devam ediyor. Türkiye’nin toplumsal barışında ağır bir sıkıntı var. Bir kutuplaştırma ve ötekileştirme siyaseti üzerinden giden bir hal içindeyiz. Bu düzeni değiştirmemiz gerekiyor. Bu düzeni değiştirecek süreç 31 Martta ve 23 Haziranda başladı. Bize hiç oy vermemiş yurttaşlarımız oy verdi. Sosyal demokrat, halkçı belediyeciliği herkese göstereceğiz” diye konuştu.

Salıcı, “Önümüzde bir seçim daha var. Tarihi 2023 gibi gözüküyor ama ne zaman yapılır bilmiyorum. CHP iktidarını kurmak mümkün. Bugün bu toplantıda bunun yolunu tartışacağız ve konuşacağız. Bir sene önce CHP’nin içinde neler oluyor diye merak edenler bugün AKP’de neler oluyor diye merak ediyor. Burada bizim belediye başkanlarımıza, il ve ilçe başkanlarımıza büyük sorumluluk düşüyor. Bir uyum içinde süreci götürmemiz gerekiyor.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

chp-ege-bolge-toplantisi-izmir-de-yapildi-chp-iktidarini-kurmak-mumkun-630095-1.