CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın ‘Alçak, hain’ sözlerinin ardından grup başkanvekillerine hakaretlerin iade edilmesi talimatı verdi. Erdoğan’a sözlerini iade eden CHP Grup Başkanvekili Özkoç, konuşma yaptığı esnada AKP’li vekillerin saldırısına uğrayınca Meclis’te arbede yaşandı

CHP Erdoğan’ın sözlerini ‘iade’ etti: Meclis savaş alanına döndü

Hüseyin Şimşek

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda kendisi için kullandığı “Haysiyetsizdir onursuzdur, şerefsizdir, haindir” sözlerinin ardından kurmaylarıyla bir değerlendirme toplantısı yaptı.

Edinilen bilgiye göre, Kılıçdaroğlu toplantıda grup başkanvekillerine, “Bundan sonra Erdoğan ne diyorsa aynı sözleri kendisine iade edeceksiniz” dedi. Kılıçdaroğlu, “Ağza alınmayacak, mahalle kahvehanelerinde bile söylenmeyecek hakaretlere uğruyoruz. Bunun nedeni İdlib’de ne işimizin olduğunu sormak. Bundan sonra aynı karşılığı alacaklar” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun bu talimatının ardından CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, TBMM’de yaptığı açıklamada “Bizim şehitlerimize, ‘kelle’ diyen bir kişinin sıfatlarını sayıyorum size. Şehide ‘kelle’ diyen kişi haysiyetsizdir, şehide ‘kelle’ diyen kişi Türkiye Cumhuriyeti’nde şerefsizdir. Bu kişi Türkiye Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanı olamaz, temsil edemez” diye konuştu. Daha sonra Meclis Genel Kurulu’nda kürsüye çıkan Özkoç, burada yaptığı konuşma esnasında AKP’li vekillerin saldırısına uğrayınca bir anda karışan Meclis savaş alanına döndü.

AMAÇSIZ SAVAŞ OLMAZ

TBMM Genel Kurulu’nda önceki gün gerçekleştirilen İdlib konulu kapalı oturum hakkında da konuşan Kılıçdaroğlu, “İdlib’de bulunmamızın siyasi hedefi nedir? Bu soruya yanıt veremiyorlar. Orduyu amaçsız ve sahipsiz bıraktılar. Oysa amaçsız savaş olmaz. Biz yetkiyi terörle mücadele ve göçün engellenmesi için vermiştik. İkisi de olmuyor. Peki askerlerimiz neden orada? Soçi ve Astana’daki taahhütler neden yerine getirilmiyor? CHP olarak biz asla çatışma istemiyoruz. Bunu anlatmaya devam edelim. Ana amacımız ülkenin çıkarlarını korumaktır. Bizim çocuklarımız siyasi amacı olmayan bir savaşın piyonu yapılamazlar” dedi.