CHP Şanlıurfa İl eski Başkanı Aziz Aydınlık'ın da 'çiftçiler adına sahte belgelerle çiftfi destekleme primi çekmekten ötürü yargılandığı

CHP Şanlıurfa İl eski Başkanı Aziz Aydınlık'ın da 'çiftçiler adına sahte belgelerle çiftfi destekleme primi çekmekten ötürü yargılandığı dava, Aydınlık ile beraber 5 kamu görevlisi daha dün tutuklu yargılanmak üzere hapishaneye gönderildi.
Birçok çiftçi adına tarımsal ekipman kredisi ile çiftçi destekleme primlerini usulsüz ve sahte belgeler ile çektiği iddiasıyla polis tarafından önceki gün 7 il ve 4 ilçedeki 60 adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmişti.
Operasyonlarda, şebeke liderliği ile suçlanan CHP eski il başkanı Aziz Aydınlık, Deniz Baykal'a destek için gittiği Ankara'da yakalanırken, 11'i kamu görevlisi, 8'i bankacı 56 şüpheli, suikast silahı uzi, 3 Kalaşnikof tüfek, 7 av tüfeği, 7 tabanca, bir tek kırma el yapımı tabanca, 27 şarjör, 130 tabanca mermisi, 337 av tüfeği fişeği, 221 Kalaşnikof mermisi, çok sayıda tapu senedi, nüfus cüzdan fotokopileri, ikametgah belgeleri, çek, senet, banka cüzdanları, bilgisayar hard diskleri, dizüstü bilgisayarlar, çiftçi destekleme başvuru formları, alacak-verecek ajandaları ile çeşitli belge ve dokümanlarla gözaltına alınmıştı.
Sabah saatlerinde ardından tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilen 56 şüpheliden aralarında CHP eski il başkanı Aziz Aydınlık, 5 kamu görevlisi, 7 bankacının da bulunduğu 29 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 27 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Tutuklamanın kentte büyük yankı uyandırdığı gözlendi.