CHP Gençlik Kolları Genel Sekreteri Ozan Işık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eski Zafer Partili Gökşen Anıl Ulukuş’u danışman olarak atamasını eleştirdi. Işık, “Vasfı olan, niteliği olan, politik birikimi olan birçok CHP’li genç dururken; serada yetişmiş, organik olmayan birinin atamasının yapılması beni rahatsız etti" dedi.

CHP Gençlik Kolları’ndan Kılıçdaroğlu’na 'danışman' eleştirisi
Fotoğraf: @goksenulukus | Kılıçdaroğlu, Ulukuş’la (solda)

28 Mayıs seçimlerinin ardından MYK’sinda değişikliğe giden ve danışmanlarının çoğunu görevden alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni görevlendirmeleri sürdürüyor. Kılıçdaroğlu son olarak 4 Temmuz’da Zafer Partisi’nin gençlik teşkilatında görev almış Gökşen Anıl Ulukuş’u danışmanı olarak görevlendirdi. Zafer Partili bir ismin danışman olarak atanması ise bazı isimler tarafından eleştirilere neden oldu. 

Diken'den Altan Sancar'a konuşan CHP Gençlik Kolları Genel Sekreteri Ozan Işık, danışmanlık görevini yapabilecek CHP'li birçok ismin olduğunu belirterek, atama konusunda rahatıszlık duyduğunu ifade etti.

Işık şunları kaydetti: "Vasfı olan, niteliği olan, politik birikimi olan, belki akademik kariyeri olan birçok CHP’li genç dururken; serada yetişmiş, organik olmayan birinin atamasının yapılması beni rahatsız etti. Bunu kabullenmiyorum, kabullenmeyeceğim de."

ABDÜLLATİF ŞENER HATIRLATMASI

Işık, isim vermeden 2018’de CHP’den Konya milletvekili seçilen ve 2023’te Kılıçdaroğlu’na oy vermediğini söyleyen Abdüllatif Şener’i de hatırlatarak şunları kaydetti:

“Çok yakın zamanda merkez sağ siyasetten gelen birinin, bir ilimizin tepeden getirilip milletvekilliği yapmış birinin, açıklamalarını hep birlikte izledik. Ne kadar üzücü… Orada yüzlerce üyesi emek veren bir siyasi parti, bir il örgütünün üzerine getirip milletvekili yapıldı. Hala bunlardan ders çıkarılmadığını düşünüyorum. Dolayısıyla yenilik, değişim ve dönüşüm tartışmalarının olduğu bir yerde bunun tam da konuşulması gerektiğini düşündüğüm için aslında bu tweet attım.”

"BİZ NE KADAR ORAYA YAKIN ŞEYLER SÖYLESEK DE KARŞILIK BULMUYOR"

Ulukuş’un CHP’de Kılıçdaroğlu’nun danışmanı olarak görevlendirilmesiyle ilgili itirazlarını dile getiren Işık sözlerini şöyle sürdürdü:

"Siyasette kendi mahallen olmayan yerden oy talep edebilirsin. Bu bu çok normaldir, anlayışla karşılanır elbette. Türkiye’de yükselen bir milliyetçilik var. Biz ne kadar oraya yakın şeyler söylesek de karşılık bulmuyor. Çünkü söylememiz gereken şeyleri zaten asıl oradan olanlar söylüyor. Milliyetçi Hareket Partisi söylüyor. Oradan ayrılan bir başka parti söylüyor. Onlardan ayrılan daha az oy almış olan Zafer Partisi söylüyor. Biz sosyal demokratız, sosyal demokrat siyasetin nüvelerini yeniden canlandırmalıyız. Yeni bir şey söylemek durumundayız. Bizden beklenen bu. Bizden beklenen merkezden, sağdan ya da ülkücü siyasetten getirilip danışman yapılan ya da milletvekili yapılanların söyleyeceği şeyler değil.

Söyleyeceklerini söylediler, seçim dönemi gördük. Bir katkısı oldu mu? Hayır, olmadı. Biz diyoruz ki ‘Demokrasi dediğimiz şey, yeniyi inşa edebilmenin de adıdır’ ve demode olan şeyi söylemek değildir. Ben arkadaşımızın siyaset tarzını doğru bulmam. Yani o ideolojik saikle hareket etmem bir kere. Arkadaşımızın kendi perspektifinin olacağı yer Zafer Partisi’dir. Dolayısıyla biz kendi gençlerimizin, sadece CHP’li gençlerine değil buraya oy veren seçmenlerin, partidaşlık eden, partiyle duygu ortaklığı yaşayan yüz binlerce gencin fikrini almak yerine dar, demode, kafası eskide kalmış bir siyaset anlayışını getirip kendimize danışman yapmak benim çok kabul edebileceğim bir durum değildir.”