CHP Genel Başkan Yardımcısı Karaca: Çıplak arama hak ihlalidir

HABER MERKEZİ

Cezaevinde çıplak arama iddialarına ilişkin açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, “Çıplak arama insan hakları ihlalidir. Bir iddia varsa araştırılmalı, sorumlular bulunup cezalandırılmalıdır” dedi.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun Meclis’te günde getirdiği ‘çıplak arama’ iddialarına CHP’den tepki geldi. Konu hakkında açıklama yapan CHP’li Karaca, Türkiye’de 2020’de çoklu hak ihlalleri yaşandığını, bu ihlalleri önlemek ya da ihlali ortadan kaldırmak için iktidarın politika üretmediğini söyledi.

Karaca, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, insan hakları ihlallerini izlemek, incelemek, önlemek ve sonuçlarını ortadan kaldırmakla görevli kurumların da iktidarın yolundan gittiğini ifade etti. Çıplak arama konusunun araştırılması, iddiaların incelenmesi için TBMM’de Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına ilişkin önerge sunduğunu dile getiren Karaca, “Gelin bu önergeyi kabul edelim ve Meclis’te temsil edilen tüm siyasi partilerin temsilcileriyle çıplak arama iddialarını yerinde araştıralım, gerçek ortaya çıksın” diye konuştu.

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, emniyette çıplak aramayı gündeme getirdiği için hakkında suç duyurusunda bulunulan HDP’li vekil Ömer Faruk Gergerlioğlu’nu arayarak desteğini iletti. Gergerlioğlu da, görüşmede çıplak aramaya karşı mücadeleye destek veren ve grup konuşmasında da konuyu net bir dille kınadığını ifade eden Kılıçdaroğlu’na teşekkürlerini iletti.