CHP Genel Başkan Yardımcısı Salıcı: Akaryakıt da teftişe tabi olacak mı?

HABER MERKEZİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) gündemiyle ilgili basın toplantısı gerçekleştirdi. Salıcı açıklamasında ekonomik kriz, artan elektrik faturaları ve KDV indirimi teftişleri hakkında konuştu.


Oğuz Kaan Salıcı, "Madem teftişe çıkıyorsun niye doğal gaza, elektriğe teftiş yapmıyorsun? Sayın Erdoğan'a sorumuz: Elektrik, doğal gaz, akaryakıt da teftişe tabii tutulacak mı?" ifadelerini kullandı.

Oğuz Kaan Salıcı'nın açıklamaları şöyle oldu: “Ülkenin içini boşalttılar, hazinenin içini boşalttılar. Ülkenin arazilerini parsel parsel satıyorlar. Milletin cebini, cüzdanını, arabaların yakıt depolarını boşalttılar. Vatandaşları içi boş gözlemeye mecbur bıraktılar.

TÜİK'in rakamlarına göre dahi yüzde 50 olan enflasyon ister istemez fiyatlara yansıyor. Biz biliyoruz ki enflasyon daha da üstünde.

Madem teftişe çıkıyorsun niye doğal gaza, elektriğe teftiş yapmıyorsun? Sayın Erdoğan'a sorumuz: Elektrik, doğal gaz, akaryakıt da teftişe tabii tutulacak mı? Gıda fiyatları o kadar arttı ki KDV indirimi mutfaktaki yangını söndürmeye yetmedi. Isınma, beslenme, sağlık, eğitim temel insan hakkı. Vatandaşlarımız temel insan haklarına erişmekte dahi sıkıntı yaşıyor.

Daha geçen yıllarda pandemide yalnız bırakılan esnaf bu defa faturalardan zor günler yaşıyor. İktidarın maliyet tabanında olmayan çözüm çabaları işe yaramıyor. Enerjide bütün bu konuştuklarımız yaşanırken EPDK sessiz kalıyor. Herkes küpünü doldurmuş, iş külfete gelince bunu hep beraber sırtlanacakmışız. Üç bey yerden maaş alan saray çevresi, beşli çete önce bir bu külfeti sırtlasın. Beşli çetenin aldığı döviz garantili ihaleleri Türk Lirası'na çevirelim. Külfeti buradan sırtlanmaya başlayalım. Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Erdoğan, hepimiz aynı gemideyiz diyor. Aynı gemide olmamıza rağmen gemide adalet yok.”