Gaziosmanpaşa’da kentsel dönüşüm kapsamında yıkım kararı alınan Yenidoğan Mahallesi’ni ziyaret eden CHP Heyeti, “Buradaki insanları yerlerinden yurtlarından etmeye kimsenin hakkı yoktur” dedi

CHP heyetinden kentsel dönüşüme tepki: Buralar vatandaşın tapulu mülküdür

CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun da aralarında bulunduğu CHP Heyeti, Gaziosmanpaşa’da kentsel dönüşüm kapsamında yıkım kararı alınan Yenidoğan Mahallesi’ni ziyaret etti.

Ellerinde, “Vatandaşa zulüm yapmayın”, “Barınma Haktır”, “Rant değil hizmet istiyoruz” yazılı dövizler taşıyarak “Hak, hukuk adalet” sloganları atan Yenidoğan Mahallesi sakinleri, önceden yıkım yapılan bir bölgede buluştu.

İmar barışı deyip kavga ediyorlar
Mahalleliye, destek veren Hamzaçebi, şunları söyledi:

“Türkiye Büyük Millet Meclisi, tatile girmeden önce bir kanun kabul etti. Kanunun çok önemli bir maddesi vardı; adı imar barışı. Yani ‘İmar mevzuatına aykırı yapılar nedeniyle hükümet vatandaşla barışmak istiyor’ dediler. Onun adına barış diyenler, İstanbul Gaziosmanpaşa’da Yenidoğan ve Yıldıztabya’da vatandaşla kavga ediyorlar. Bu yerler vatandaşın tapulu mülkü. Buradaki insanlar 60 yıldır, 70 yıldır burada oturuyor. Doğma büyüme buradalar. Onları yerlerinden yurtlarından etmeye kimsenin hakkı yoktur. Buna izin vermeyeceğiz. 24 Haziran’da buna teşebbüs edenleri vatandaş sandıkta bırakacak.”

‘Rant uğruna...’
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da, ”Çocukluğunuzun, anılarınızın geçtiği yerden gönderilmek isteniyorsunuz. Yıllardır hep birlikte yaşadığınız yerler ne yazık ki birileri tarafından rant uğruna şantiyeye çevrilmek isteniyor” ifadelerini kullandı.

‘Hakkımızı versinler’
Semt sakinlerinden 70 yaşındaki Hanife Güler ise, yürütülen kentsel dönüşüm projesinde adil paylaşım yapılmadığını belirterek, “Diğer komşularımızı kandırdılar ve buradan gönderdiler. Şimdi benim bir gecekondum kaldı. Beni kandıramıyorlar, çünkü bunlardan ilk şikâyetçi olan benim. Bizim hakkımızı versinler” dedi.