Gazeteci Levent Öztekin, CHP tarafından yalanlanan 'Kemal Kılıçdaroğlu' iddiasına ilişkin yeni bir açıklama yaparak, "Muhalif kamuoyunu dağıtma, yerel seçimleri muhalefete kaybettirme pahasına istifa etmemesi bütün bunları neyle açıklayacağız?" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi
CHP iddiayı yalanlamıştı: Levent Gültekin'den yeni Kılıçdaroğlu açıklaması

Gazeteci Levent Gültekin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile seçim öncesi gerçekleştirdiğini öne sürdüğü konuşmanın CHP tarafından yalanlanmasının ardından bir açıklama daha yaptı.

Gültekin Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Önümüzdeki yerel seçimleri kaybettireceği bu kadar aşikar olduğu halde istifa edememesi… Tüm bunlar da mı yalan? Ya da tüm bunları niçin yaptı, yapmaya devam ediyor?" diye sordu.

Levent Gültekin, "Muhalif kamuoyunu dağıtma, yerel seçimleri muhalefete kaybettirme pahasına istifa etmemesi bütün bunları neyle açıklayacağız?" dedi.

Gültekin'in açıklamaları şöyle:

"Diyelim ki benim söylediklerim hayal ürünü ( buna niye ihtiyaç duydum o da ayrı mesele) Peki,

1- 2014’de Ekmelettin Beyi aday yapıp, sonra kampanya yapmayıp, adayı ortada bırakmaları,

2- 2017 referandumundaki “mühürsüz oyların kabulünü AYM’ye götüreni bu partiden atarım” demesi…

3- 2018 seçimlerinde M. İnce’yi aday yapıp sandıkları sahipsiz bırakması ve o dönem Parti’den Halk tv’nin aranıp, “İnce’ye ekranda çok yer vermeyin” denilmesi.

4- 2023 seçimlerinde yıllardır gösterilen bunca hassasiyete rağmen 50 binden fazla sandığı sahipsiz bırakması… Ve tüm bunlardan hep Erdoğan’ın kazançlı çıkması…

5- Önümüzdeki yerel seçimleri kaybettireceği bu kadar aşikar olduğu halde istifa edememesi…

Tüm bunlar da mı yalan? Ya da tüm bunları niçin yaptı, yapmaya devam ediyor?

Muhalif kamuoyunu dağıtma, yerel seçimleri muhalefete kaybettirme pahasına istifa etmemesi bütün bunları neyle açıklayacağız?"

GÜLTEKİN'İN İDDİALARI

Gazeteci Levent Gültekin, seçimler öncesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaşadığını iddia ettiği diyalogları anlatmıştı

Medyascope'tan Ruşen Çakır'la ortak yayında konuşan Levent Gültekin, "Kemal Bey kazanamayacağını bile bile bu seçimde aday oldu" iddiasında bulunmuştu.

Geçen yıl Nisan ayında Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü söyleyen Gültekin, şunları öne sürmüştü:

"Bu laf bir yorum değil, bu bir bilgidir! Twitter'daki sohbetimde Kemal Bey ile yaptığım konuşmayı anlattım. Geçen yıl Nisan ayında. Gittim Kemal Bey'e "Ben bir kitap yazdım, akışa göre siz aday yapıyorlar 2023'te" dedim. Burada bir film var ve bu filmin sonunda siz aday oluyorsunuz ve seçimi kaybediyorsunuz dedim.

"Nasıl yani?" dedi... Sizi aday yapıyorlar deyip isimleri verdim Kemal Bey'e...

"Ben buraya gazeteci olarak gelmedim. Senin evladın var benim yaşımda. Senin evladın olarak geldim buraya. Lütfen... Ülke için bu son bir şans, bu şansı heba etme" dedim..

"Ülke bitti hiçbirimizin kurtarma şansı yok"
Kemal Bey bana ne dedi biliyor musun? "Ülke bitti, hiçbirimizin kurtarma şansı yok" dedi.

Ben de bunun üzerine "Kemal Bey ne diyorsun Allah'ını seversen? Böyle düşünüyorsan sen niye aday oluyorsun?" dedim. "Levent gerçekten ülkeyi kurtaramayız" dedi.

"Kemal Bey o zaman aday olma. Lütfen!" dedim, bana "Levent benim kendi adaylığımı engelleme şansım yok" dedi.."

CHP YALANLAMIŞTI

CHP, Levent Gültekin'in söz konusu iddialarını yalanlamıştı.

Yapılan açıklamada, şunlar denilmişti: "Yorumcu Levent Gültekin tarafından ifade edilen ve Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile arasında yaşandığı iddia edilen diyalog tümüyle hayal ürünüdür. Cumhuriyet Halk Partisi’nde makam ya da adaylıkları dışarıdan belirleyecek bir güç yoktur. Uçurumun kenarında bir ülkeden, büyük Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kuran kahramanların bugünkü temsilcileri, ülkemizi bugün düştüğü darboğazdan da çıkaracaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."