CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile 81 il başkanının CHP Genel Merkezi'nde saatler önce başlayan toplantısı devam ederken 24 il başkanının istifa ettiği iddia edildi. İddia kısa süre sonra yalanlanırken, toplantının ardından açıklama yapan İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "Ortak basın bildirimizi yarın kamuoyuyla paylaşacağız." dedi.

Kaynak: Haber Merkezi
CHP il başkanları toplantısı bitti: Ortak bildiri yarın paylaşılacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile 81 il başkanının CHP Genel Merkezi'nde saatler önce başlayan toplantısı devam ederken 24 il başkanının istifa ettiği iddia edildi.

TV100’ün haberine göre, CHP’nin 24 il başkanı istifa etti.

Öte yandan Kılıçdaroğlu ile il başkanlarının toplantısında seçim sonuçları, seçim döneminde yapılan aksaklıklar ve partiye yönelik eleştiriler masaya yatırılıyor. Kritik toplantının öncelikli gündem maddesi ise seçim sonrası başlayan "değişim" tartışmaları oldu.

İMZA KRİZİ

T24'ün ulaştığı bazı CHP'li yetkililer ise iddiayı doğrulamazken; toplantıda yaşanan gelişmeyi aktardı. Ulaşılan bilgiye göre; toplantı esnasında Genel Merkez tarafından, il başkanlarının imzalarıyla yayımlanacak 'Genel Merkez yola devam ediyor, Genel Başkanımıza güvenimiz tam' konulu bir metin duyurulması istendi. Bazı il başkanları ise bu metne imza atmaya ve yayımlanmasına karşı çıktı. CHP Genel Merkezi'ndeki toplantı sürüyor. 

İDDİALAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Bu arada CHP Teyit adlı hesap sosyal medyadan “Bazı medya organlarında yer alan, CHP’li 24 il başkanının istifa ettiği yönündeki haber doğru değildir.” açıklaması yaptı.

KAFTANCIOĞLU'NDAN AÇIKLAMA: ORTAK BİLDİRİ YARIN PAYLAŞILACAK

İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "Bugün Genel Başkanımızla birlikte İllerimize dair oluşturduğumuz raporları değerlendirdiğimiz verimli, kapsamlı ve oldukça uzun bir toplantı gerçekleştirdik. Ortak basın bildirimizi yarın kamuoyuyla paylaşacağız."