CHP Maltepe ilçe yönetim kurulu üyesi Umut K. bir kadına cinsel saldırıda bulunduğu suçlamasıyla çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

CHP ilçe yöneticisi, cinsel saldırıdan tutuklandı

CHP Maltepe İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Umut K. bir kafede Z. Y. (23) adlı kadına cinsel saldırıda bulunduğu suçlamasıyla çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

İstanbul Maltepe’de 40 yaşındaki CHP İlçe Başkan Yardımcısı Umut K.’nin, 23 yaşında bir kadını zorla bir restorana kapatıp cinsel saldırıda bulunduğu bildirildi.

Anadolu Adliyesi'nde Cumhuriyet Savcılığına başvuran Z.Y. (23) adlı kadın, Maltepe'de bir kafede oturdukları sırada Umut K. adlı kişinin kendisine tacizde bulunduğunu söyledi. Z.Y. ifadesinde Umut K.(40) adlı kişi ile 2-3 ay önce tanıştıklarını, kendisini geçen hafta bir kafeye davet ettiğini, bir arkadaşı ile birlikte mekana gittiklerini, kısa süre sonra diğer kişinin işinin çıktığını söyleyerek yanlarından ayrıldığını, mekanda Umut K. ile ikisinin kaldığını, Umut K.'nin kendisine istismarda bulunmaya çalıştığını ve kendisinin direnerek Umut K.'nin kafasına bardakla vurduğunu belirtti. Z.Y., Umut K.'nin kendisini darp ederek kafenin tuvaletine sürüklediğini ve elbiselerini yırtarak cinsel saldırıda bulunduğunu, kendisinin mekandan kurtulduktan sonra savcılığa gelerek şikayetçi olduğunu söyledi.

KAFTANCIOĞLU’NDAN AÇIKLAMA

Odatv’ye konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, olayın doğru olduğunu aktararak U.K.’nin partiden atıldığını ve parti örgütü olarak mağdurun yanında olduklarını duyurdu.

Daha ifadesini vermeden U.K.’nin parti ile ilişkisini kestiklerini belirten Kaftancıoğlu, “Bu konuda tavrımız çok net. Gereğini yaptık. Mağdurun da sonuna kadar yanındayız. Davayı il ve ilçe örgütümüzle birlikte takip edeceğiz” ifadelerini kullandı.

YARKADAŞ’TAN TEPKİ

CHP 26. Dönem Milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş, Umut K.'nin tutuklanmasının ardından Twitter hesabından konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Taciz olayına tepki verenlerden CHP 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş, "Tarihe not düşmek için yazıyorum: CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi U.K.'nin karıştığı cinsel saldırı olayına sessiz kalamam. Cezaevine atılan U.K., insanlık dışı bir suç işlemiş ve partimizin değerlerine leke sürmüştür. Derhal partiden atılmalıdır. Mağdurun ifadesi ortadadır" dedi.

Yarkadaş daha sonra bir açıklama daha yaparak, "Tweetimin ardından arayan CHP İstanbul yöneticileri, perşembe gecesi gerçekleşen cinsel saldırının ardından, saldırgan U.K.'nin ihraç istemiyle disipline sevk edildiğini, dosyanın işleme konması için İl Disiplin Kurulu'nun toplanacağını belirttiler" dedi.