CHP İzmir İl Örgütü, İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesini basın açıklamasıyla protesto etti. Yapılan açıklamada, “İstanbul Sözleşmesine geri dönülünceye kadar susmayacak, durmayacak ve yılmayacağız” denildi

CHP İzmir’den İstanbul Sözleşmesi sözü

BİRGÜN EGE

Kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddetin önlenmesi ve bunlarla mücadeleyi içeren İstanbul Sözleşmesi’nin AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir gece yarısı kararıyla feshedilmesi kararı, CHP İzmir İl Örgütü tarafından basın açıklamasıyla protesto etti.

Konak Kemeraltı girişinde yapılan basın açıklamasına; CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, CHP Parti Meclisi Üyesi Devrim Barış Çelik, CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok Akatlı, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Şengel, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Hatice Semerci, CHP İzmir İl Yöneticileri, İlçe Başkanları, İlçe Kadın Kolları Başkanları ve İlçe Kadın Kolları Yöneticileri ile Belediye Meclis Üyeleri de katıldı.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İstanbul Sözleşmesi’nin feshi kararıyla Cumhur İttifakı’nın 42 milyon kadının yaşam hakkını, vücut dokunulmazlığını, bedensel ve ruhsal bütünlüğünü riske attığını belirtti.

Yücel, “Kadına hiçbir zaman hak ettiği değeri vermeyen AKP ve onun menfaat ortağı, bir avuç oy kaygısıyla bir kısım tarikatlara ve kadınları ikinci sınıf insan yerine koyan çağdışı anlayışa teslim olmuştur. Geçmişte iktidar olmak ve iktidarlarını korumak için FETÖ’yle ortaklık yapanların 15 Temmuz’da bu millete neler yaşattıklarını unutmadık... Aynı kişiler ve aynı anlayış bugün de kadınlarımızı ve bu ülkenin geleceğini, aydınlık yarınlarını kendi iktidarlarını sürdürmek için riske atıyorlar. Kadınlar arasında bizden olanlar ya da olmayanlar şeklinde, sınıfsal bir ayrım yapacak kadar, halkın gerçeklerinden uzaklaşmış olanlar şunu iyi bilmelidir ki; kadınlar sınıfsal bir ayrıma maruz bırakılamaz. Kadın her şeyden önce insandır. Yaradılışından, Anayasa’dan ve yasalardan gelen hakları vardır. Ve bu haklar; bir tek adamın, kadın düşmanı politikalar uygulayan bir menfaat ittifakının tekelinde değildir” diye konuştu.

MÜCADELE ÇAĞRISI

chp-izmir-den-istanbul-sozlesmesi-sozu-859553-1.

İzmir’den çağrı yapan Yücel, “İstanbul Sözleşmesi’nin içeriğinden, kadına ve haklarına sahip çıkması ve korumasından rahatsız olanlar, aslında kadının toplum içindeki varlığından rahatsızlardır. O yüzden; demokrasi ve eşitliği ilke edinmiş tüm vatandaşlarımıza, kurum ve kuruluşlara, İzmir’den çağrımızdır; Kadınlarımızın haklı tepkilerine ortak olalım, ülkemizin dünyada kadın düşmanı bir ülke gibi yaftalamasının önüne hep birlikte geçelim. Türkiye yeniden İstanbul Sözleşmesi’nin tarafı olana kadar, toplumun tüm bireyleri şiddetten korunana kadar mücadelemizi sürdürelim. Gelin, bir avuç kadın düşmanının, kendisini dogmalar ve töreler dışında tüm dünyaya kapatmış gericilerin ve kadını sadece evde eş ve anne olarak gören, çağ dışı anlayışın esiri olmayalım” şeklinde konuştu.
Son olarak Yücel, şunları dile getirdi: “İstanbul Sözleşmesine geri dönülünceye kadar susmayacak, durmayacak ve yılmayacağız. Cumhuriyet Halk Partisi olarak söz veriyoruz; İstanbul Sözleşmesi’nin önemini hem kadınlar için, hem eşitlik ve adalet için, hem de ülkemizin geleceği için her yerde anlatacağız. Kimse umutsuzluğa kapılmasın. Tek adam gidecek, İstanbul sözleşmesi geri gelecek! Annelerimize, kadınlarımıza ve çocuklarımıza selam olsun.”