CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, görevi devir almasının ardından basın mensuplarıyla buluştu. Aslanoğlu, “100 gün boyunca çalışacağız. Bizim zamanımız yok, koşarken konuşacağız” dedi

CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu: 100 gün boyunca çalışacağız

BİRGÜN EGE

CHP Merkez Yönetim Kurulu’nun (MYK) kararıyla İzmir İl Başkanlığı görevine atanan Şenol Aslanoğlu, basın mensuplarıyla bir araya geldi. “Yerelde 30 ilçede 30 hedefimiz var ama başarımız daha da yükselecek. Ancak önceliğimiz Millet İttifakı’nın başarısı” diyerek hedeflerini açıklayan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “Ben iş dünyasından geliyorum, yapı olarak dışa dönük bir insanım. Kişilik olarak da kavgacı biri değilim. Ancak düşüncelerimden de bir adım geri atmam. Söyleyeceğim her şeyi çok net söylerim. Özgüveni yüksek biriyim, başarısız olacağımı düşünmüyorum. Çok başarılı olacağımı düşünüyorum. 100 günün sonunda göreceğiz, çalışan da bir adamım. Çok büyük bir artışın ve yükselişin döneminde partinin başında olacağım” dedi.

İl yönetiminde değişim olabileceğini belirten Aslanoğlu, “CHP’nin bütün partilileri benim partilimdir. O yüzden herkesle çalışabilirim. Bayrak yarışı da bu demektir; biri koşarken diğerine bayrağı teslim ediyor. Koşuyoruz, bu koşma sırasında hiçbir programı revize etmedim. Dün Menderes vardı, oradaydı. Bugün Kemalpaşa var. Evet, il yönetim kurulumuzu güçlendireceğiz. Bunu da hep beraber yapacağız. Çok fazla adını duymadığınız, sendikalardan, emek dünyasından, iş dünyasından ve sanat dünyasından arkadaşlarımızı da aktif hale getirmek istiyoruz. Talepler doğrultusunda bunu örgütle karar vereceğiz” diye konuştu.

“Yaptığımdan utanmam, utandığımı yapmam” diyen Aslanoğlu, “Bir arkadaşım söyledi, Google’da hakkımda en çok araştırılan şey ‘Şenol Aslanoğlu’nun babası kim?’ sorusuymuş. Siyaset Ahmet’in Mehmet’in Şenol’un hangi görevde olması değil; bu ülkenin değişmesi. Benim nereli olduğumdan daha çok merak edilmesi gereken şey eğitimim, nerelerde görev aldığım olabilir” ifadelerini kullandı.

chp-izmir-il-baskani-aslanoglu-100-gun-boyunca-calisacagiz-1113274-1.

KOŞARKEN KONUŞACAĞIZ

Ülkede her geçen gün derinleşen ekonomik krize dikkat çeken Aslanoğlu, “Dün pazardaydım; pazara giderseniz ekonomiyi görürsünüz. O pazar bomboştu. O yüzden ekonominin ne olduğu çok açık. Vatandaş açısından baktığımızda ülkede çok fazla emekli var, o emekliler asgari ücretin çok çok altında maaş alıyor. Her gittiğiniz yerde ülkenin ateş pahasında olduğunu görüyoruz. Dar gelirliyi de aşan çok farklı bir yerdeyiz. Şu anda asgari ücretli vatandaş geçinebilecekleri bir seviyeye mi geldi, hayır. Kiraları da arttı, satın alma gücümüz de düştü. CHP’li hiç kimsenin tebrikini il binasında kabul etmiyorum, ‘Ben Kemalpaşa’dayım, gel burada görüşelim’ diyorum. Bizim zamanımız yok, koşarken konuşacağız. 100 gün boyunca dışarıdayız, kim çalışmak istiyorsa parti onun önünü açacaktır” dedi.

Aslanoğlu, “Ben her gün gündüz iş alanlarında olacağım ve her akşam da ev ziyaretinde olacağım. Ben ne yapıyorsam örgüt de aynı şekilde devam edecek. Örgüt başkanlarım da her akşam bir evde olacak. 30 ilçemiz var, her ilçeye de iki haftada bir eşlik etme fırsatım olacak. Alanlardaki programı biraz daha revize etmeye gayret edeceğiz. İş yeri çalışmalarını da daha kompakt daha sohbet edeceğimiz alanlar açacağız. Örgütün zaten çok güzel bir öbek çalışması var, bu çalışmaları daha işlevsel hale getireceğiz. 2012’de parti okulunun başındaydım, güzel işler yapıyorduk. Öbek de öyle bir çalışma, sahada herkesin aktif olduğu bir çalışma olacak” açıklamalarında bulundu.