CHP kampa giriyor

BİRGÜN ANKARA

CHP milletvekilleri, yarın Bolu’nun Abant ilçesinde toplanarak, “27’nci Dönem 2’nci Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı”nı gerçekleştirilecek. CHP TBMM Grubu, Meclis’in 1 Ekim’de başlayan 27’nci Dönem 3’üncü Yasama Yılı’na ilişkin çalışmalarını masaya yatırmak üzere toplanıyor. Bolu’da gerçekleştirilecek Milletvekilleri Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı’nda yargı reformu çalışmalarından güncel sorunlar ve ekonomik gelişmelere kadar çok sayıda konu masaya yatırılacak.

GENEL BAŞKAN KONUŞACAK

Abant’ta yapılacak kampta, yerleşme ve planlama ile geçecek ilk günün ardından ikinci gün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasıyla başlayacak. Daha sonra Meclis Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç, yeni dönemde TBMM’de yürütülecek yasama ve denetim faaliyetlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunacak. Konuşmaların ardından milletvekilleri de görüş ve önerilerini aktaracak.

Toplantı, Pazar günü yapılacak sunumlarla sürecek. Son gün, Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz tarafından dış politika, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak’ın moderatörlüğünde ise ekonomik gelişmelere ilişkin sunumlar gerçekleştirilecek. Milletvekilleri ayrıca İstanbul Milletvekili Anayasa Profesörü, İbrahim Kaboğlu tarafından hazırlanan ve 192 maddeden oluşan “reform paketi”ni de tartışacak.