CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, son dönemde yükselen dolar ve avro kuru beraberinde yapılan zamlara yönelik bir basın açıklaması düzenledi. Gruşçu, “Asgari ücretlinin cebinden isteği dışında tam 507 lira aldı. Nasıl olur da Türk Lirası güneş görmüş kar gibi erir. Dolar yükseldikçe asgari maaşın alım gücü azaldı, eridi ve artık hiçbir şeye yetmez hale geldi” dedi.

CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu: TL güneş görmüş kar gibi eridi

Yağmur Beril VAROL

CHP Konak İlçe Başkanlığı, ‘Halk Sağlığından Tasarruf Olmaz’ konulu basın açıklaması gerçekleştirdi.

İlçe Başkanlığı binası önünde gerçekleşen açıklamada konuşan CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, “Maalesef Türkiye’de artık hemen hemen her gün en çok konuştuğumuz konuların başında yaşadığımız büyük ekonomik buhran geliyor. Arka arkaya yapılan zamlar artık vatandaşımızı işin içinden çıkamaz bir hale sokmuş durumda. Sadece geride bıraktığımız bir kaç ay içerisinde Elektriğe yüzde 22, Doğalgaza yüzde 12 zam geldi. LPG’ye sadece geride kalan 20 gün içerisinde 93 kuruş, Motorine ise 10 günde 87 kuruş zam geldi. Asgari ücretlinin cebinden isteği dışında tam 507 lira aldı. Türk Lirası bizim onurumuzdur, şerefimizdir. Nasıl olur da Türk Lirası güneş görmüş kar gibi erir? Dolar yükseldikçe asgari maaşın alım gücü azaldı, eridi ve artık hiçbir şeye yetmez hale geldi ” diye konuştu.

Gruşçu şunları kaydetti:

“Doğalgaza, elektriğe, akaryakıta gelen zamlarla yurttaşı çok zor bir kış bekliyor. AKP hükümeti bu kara kışa hazırlanırken yurttaşlar için ne yapıyor. Ne yaptıklarını söyleyeyim. Dolar ve euronun artması için birbirinden hatalı dış politikaları sürdürmeye ve Türkiye’yi dışa bağımlı bir ülke haline getirmeye devam ediyorlar. Dolar ve euro da yaşanan rekorlar serisi fiyatların artmasına ve işçinin, emeklinin, esnafın, çiftçinin, emekçinin, öğrencinin, engellinin cebindeki para erimeye devam ediyor. Pandemi döneminde kepenk kapatan esnaf, yükselen döviz kurları yüzünden her hafta etiket değiştirmek zorunda kalıyor. Vatandaş geçinemiyor.”