CHP, Kurultay hazırlıklarını görüşecek

HÜSEYİN ŞİMŞEK

28 ve 29 Mart tarihlerinde Ankara Arena Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilmesi planlanan CHP 37’nci Olağan Kurultayı öncesindeki son Parti Meclisi (PM) toplantısı bugün yapılacak. Toplantıda, Koronavirüse karşı alınacak önlemler de gündeme gelecek.

Parti Meclisi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında saat 11.00’de toplanacak. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından 37’nci Olağan Kurultay için Merkez Yönetim Kurulu (MYK) tarafından hazırlanan çalışma raporu, faaliyet raporu ve kurultaya sunulacak kesin hesap raporu görüşülecek.

30 BİN YENİ ÜYE

Parti Meclisi’ne sunulacak Faaliyet Raporu’nda, 2018 yılından bu yana yürütülen çalışmalar anlatıldı. Raporda, geçen yıl 1 milyon 229 bin üyesi bulunan partinin üye sayısının bir yılda 30 bin kişi artarak 1 milyon 259 bin kişiye ulaştığı bildirildi.

KORONA ÖNLEMLERİ

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve önceki gün Türkiye’ye de sıçradığı açıklanan olası Koronavinüs salgınına karşı alınacak tedbirler de PM toplantısının gündemine gelecek. Özellikle hasta ve yaşlı yurttaşları ölüme kadar götürdüğü bilinen hastalıkla ilgili olarak bir uzman bilgilendirme yapacak.

Kurultay’ın ertelenmesi ya da seyircisiz yapılmasının toplantı gündemine gelmesi bekleniyor. PM’nin gündeminde kurultayın yaklaşık 3 ay ertelenmesi seçeneği de bulunuyor. PM’de bu konuda somut bir karar alınmayacağı ancak MYK’ye erteleme yetkisi verilebileceği bildirildi. Öte yandan CHP Meclis Kapalı Grup Toplantısı’nda alınan kararla doktor, eczacı ve akademisyen milletvekillerinden oluşan bir CHP Koronavirüs Komisyonu kurulmasına karar verildi.