CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, “Milletimiz, 28 Mayıs’ta, halkına yalan söyleyen bir cumhurbaşkanını seçmeyecektir. Biz, buna yürekten inanıyoruz. Atılan iftiralara sessiz kalamayız ve kimsenin de kalmaması lazım. Yalanla, dolanla, montajla siyaset yaptığını sananlar onlar. 28 Mayıs’ta Türkiye için bir karar vereceğiz. Elimizi vicdanımıza koyacağız, 6 günümüz kaldı, karar vereceğiz” dedi.

Kaynak: ANKA
CHP'li Akın: Milletimiz, halkına yalan söyleyen bir cumhurbaşkanını seçmeyecektir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Cumhur İttifakı’nın Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik yürüttüğü propagandalara ilişkin “Milletimiz, 28 Mayıs’ta, halkına yalan söyleyen bir cumhurbaşkanını seçmeyecektir. Biz, buna yürekten inanıyoruz. Atılan iftiralara sessiz kalamayız ve kimsenin de kalmaması lazım. Yalanla, dolanla, montajla siyaset yaptığını sananlar onlar. Şimdi de tüm bunları görüp yalana dolana ‘dur’ diyecek olanlar da yüce Türk milletidir. 28 Mayıs’ta Türkiye için bir karar vereceğiz. Elimizi vicdanımıza koyacağız, 6 günümüz kaldı, karar vereceğiz” dedi.

Akın, bugün CHP Balıkesir İl Başkanlığı Seçim Koordinasyon Merkezi önünde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

"BİR OY ÖNDE OLAN KAZANACAK”

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna 6 gün kaldığını anımsatan Akın, “6 gün sonra iki aday, daha önce hiç seçim olmamış gibi yarışa girecek. Maçın ilk yarısı 0-0. İkinci yarıda, 28 Mayıs’ta, 0-0 olan maçta bir oy önde olan kazanacak. Yani kazanmış kimse yok. İnşallah 28 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı’mız Kemal Kılıçdaroğlu kazanacak, biz bunun için mücadele ediyoruz” diye konuştu.

“SURİYELİ MİLYONLARI ÜLKEMİZE DOLDURANLARA MI OY VERECEKSİNİZ”

Akın, konuşmasında, AKP’nin politikalarını eleştirerek şunları söyledi:

“Sınırlarımızı delik deşik eden, Suriyeli milyonları ülkemize dolduranlara mı oy vereceksiniz? Yoksa ‘10 milyon mülteciyi evine yollayacağım’ diyen 13. Cumhurbaşkanı’mız Kemal Kılıçdaroğlu’na mı oy vereceksiniz? Türkiye Cumhuriyeti’nin temsili T.C.’yi tabelalardan kim indirdi? Valiliğimizin girişindeki ‘T.C.’yi kim kaldırdı? Bu ‘T.C.’yi kaldırma talimatını verene mi oy vereceksiniz, yoksa ‘Hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti’ni tabelalardan silemez, kaldıramaz. Çünkü o Türkiye Cumhuriyeti bizim yürüklerimize kazınmış bir mühürdür’ diyen, T.C.’yi sahiplenen 13. Cumhurbaşkanı’mız Kemal Kılıçdaroğlu’na mı oy vereceksiniz?”

Akın, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“ÇAKMA BİR VİDEOYLA MİLLETE YALAN SÖYLEMİŞTİR”

“Terör örgütleriyle kol kola giren, onlarla masaya oturanlar terörü bitirebilirler mi? Bitiremezler. Türk vatandaşlığını oy uğruna 3-5 kuruşa satanlardan milliyetçi olur mu? Olmaz. Erdoğan ve avenesi yalanlarla, montajlarla ve montaj videolarla, hileyle yapılmış tüm kara propaganda unsurlarına sarılmıştır. Çok acıdır. Devletin en tepesindeki, bizim kutsal saydığımız Cumhurbaşkanlığı makamında oturan kişi, elinde montaj, çakma bir videoyla millete yalan söylemiştir. Yazıklar olsun. Kurgu videolarla yapılan siyaset, asla mertçe siyaset değildir. Böyle yapılan siyaset namertliktir. Namertçe yapılan bir siyasettir.

“28 MAYIS’TA VATANINI SEVEN HERKES SANDIĞA GİTSİN”

28 Mayıs’ta vatanını seven herkes sandığa gitsin. Zalimden yana değil mazlumdan yana olan; çalandan, hırsızdan değil çalışandan yana olan, ezenden değil ezilenden yana olan, birleştirip kucaklaştıran, tecrübeli, dinamik kadrolarıyla bunlardan bir tanesi de sizin öz evladınız, kardeşiniz Ahmet Akın. Ne derlerse desinler ben, 21 yıl iktidarda olup Balıkesir’e bir bakan veremeyen beceriksizliklere karşı evladınız olarak bakan olmayı kapınıza getirdim. Herkes attığı iftira, çirkin laf, kötü sözün altında boğulur. Tek adamlık değil. Denge ve denetlemeyle. Meclis’te çoğunluğu gördünüz. Çoğunluğun içinde HÜDA PAR da var. Bu memlekete denge lazım. Bu memlekete denetleme lazım. Mansur Başkan’ın seçilmesini engellemek için ‘PKK’lılar su faturalarını kesecek’ dediler. Ne oldu? Ekrem Başkan’a yapmadıklarını bırakmadılar. Ne oldu? Bu millet, Türk milleti, yalana dolana, algıya gelmez. Elini vicdanına koyar, Allah korkusu vardır, görür her şeyi, ona göre kararını verir.

“ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE KAZANAN 85 MİLYON OLACAK”

Denge ve denetlemeyle, tek adamlık olmadan önce feraha, sonra refaha kavuşmak için sizlerden, bütün Balıkesir’den, bütün Türk milletinden, bütün vatandaşlarımızdan, 13. Cumhurbaşkanı’mız Kemal Kılıçdaroğlu’na tekrar büyük bir destek istiyorum. Hep beraber olalım, birlik içinde olalım. Montaj, kaset, yalan dolan, iftirayı bir kenara atalım. Önümüzdeki süreçte kazanan 85 milyon olacak, bir avuç kaybedecek. Milleti sömürenler kaybedecek. Milletin sırtından milyarlar kazananlar kaybedecek. Vatandaşımıza milli paramızı pula döndürenler, daha sonra da milletin malını mülkünü satıp, çarçur edip, milletin parasını babalarının paralarından daha rahat harcayanlara ‘dur’ demek için Allah’ın izniyle, milletimizin takdiriyle 13. Cumhurbaşkanı’mızı Çankaya Köşkü’ne göndereceğiz.”