CHP’li Ali Keven, video konferans sırasında kameranın açık olduğunu unutarak, “Kızların resimlerini de görüyoruz böylece” diyen Orhan Acar’ın dekanlıktan istifasının yeterli olmadığını, üniversitede görev almaktan men edilmesi gerektiğini söyledi

CHP’li Ali Keven:  Acar, akademiden men edilmeli

BİRGÜN/ANKARA

CHP Milletvekili Ali Keven, Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Orhan Acar’ın istifasının yeterli olmayacağını, üniversitede görev yapmaktan men edilmesi gerektiğini söyledi.

Üniversite dekanının düştüğü durumun münferit bir mesele olmadığını söyleyen Keven, “Bu olay, bütün üniversiteleri saran gerici zihniyetin tezahür etmesidir” dedi.

ÜNİVERSİTELER TERK EDİLDİ

Acar’ın dekanlıktan istifasının yeterli olmayacağını ifade eden Keven, şu ifadeleri kullandı:

“Üniversitelerimiz bu gerici şoven tacizci kişiliklere bilinçli bir şekilde adım adım terk edildi. Nasıl terk edildi? Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu gibi değerli hocalarımız barış dediği için ihraç edildi. Nasıl terk edildi? 12 Eylül’den bu yana darbeciler tarafından ve devamında YÖK tarafından yüzlerce yurtsever üniversite hocası ihraç edildi. Mete Tunçay, Korkut Boratav, Gencay Gürsoy gibi üniversite hocaları ihraç edildi. Sonuçta ortaya çıkan tablo maalesef bu.”