CHP'li Engin Altay, Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz'un FETÖ suçlamasıyla tutuklanmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Altay, "İspatlanmadan bir belediye başkanını tutuklayıp, kodese koyup yerine kayyum atamak... Diktatörlük deyince kızıyorlar ama bunun adı diktatörlüktür" dedi

CHP'li Altay'dan 'Burak Oğuz' açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay Meclis'te gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP'li Altay, FETÖ suçlamasıyla tutuklanan CHP'li Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz'a ilişkin olarak, "Biz masumiyet karinesine inanıyoruz, değer veriyoruz. Sadece bizim Urla Belediye Başkanımız Burak Oğuz'la ilgili değil geçmişte de çok sayıda belediye başkanlarıyla ilgili böyle iddialar var. Bazı iddilara savcıların odasında kapatıldı" dedi.

"BUNUN ADI DİKTATÖRLÜKTÜR"

Altay, şöyle devam etti: "Biz masumiyet karinesine inanıyoruz, değer veriyoruz. Sadece bizim Urla Belediye Başkanımız Burak Oğuz'la ilgili değil geçmişte de çok sayıda belediye başkanlarıyla ilgili böyle iddialar var. Bazı iddilara savcıların odasında kapatıldı. Ben şimdi şu kadar bir adalet istiyorum: Kadir Topbaş, Melih Gökçek, Ahmet Edip Uğur, Faruk Akdoğan, Hasan Üner ve Mehmet Keleş aynı iddialarla itham edildiler. Burak Oğuz hariç bunların hepsi dışarıda hatta hiçbiri hakkında bir iddianame de tanzim edilmedi. Bu 7 belediye başkanının hepsinin yargılanması gerekirdi. Bu yargılamaların tutuksuz olması gerekiyor. Sahiden FETÖ ile bir irtibat, bağlantı varsa bizim TCK ortada. Bizim kanuna saygımız var. Ama ispatlanmadan bir belediye başkanını tutuklayıp, kodese koyup yerine kayyum atamak... Diktatörlük deyince kızıyorlar ama bunun adı diktatörlüktür" dedi.

"BAHÇELİ BEKA DEDİKÇE AKP SEÇİM KAYBEDİYOR"

Altay, MHP lideri Devlet Bahçeli'ye ilişkin olarak yaptığı açıklamada, "Sağ olsun, Bahçeli beka dedikçe AKP seçim kaybediyor. Bekanın ne olduğunu herkes biliyor. MHP diye de bir parti var. Sayın Bahçeli konuşunca ben AK Parti Genel Başkanı konuşuyor sanıyorum. Bahçeli'nin geçmişte Erdoğan ile ilgili söylediklerini ben şu anda ağzıma almaya utanırım. Sayın Bahçeli konuşmaya devam etsin. Bahçeli beka dediyse Erdoğan yeni bir yenilgi alacaktır" dedi.

(ANKA)