CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, 10 kenti vuran ve binlerce can kaybına yol açan depremlerin ardından işlemleri iptal etmeyen Borsa İstanbul ve SPK yöneticilerini İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet etti. Bakan, "Kimse kendisine kanunla verilen görevini yapmayarak, mazlumu mağdur, birilerini de zengin ederken bu işten sıyrılacağını düşünmesin yargı önünde hesap vereceksiniz" ifadelerini kullandı.

CHP'li Bakan'dan Borsa İstanbul ve SPK yöneticileri hakkında suç duyurusu

HABER MERKEZİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Murat Bakan, Borsa İstanbul ve Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) yöneticilerini İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet ettiğini bildirdi.

Borsada, işlermlerin iptal edilmesi gerektiğine vurgu yapan Bakan, "Tarihimizin tartışmasız en büyük afetini yaşadık. Toplumsal dayanışmanın en yüksek olması gerekirken BİST ve SPK tüm uyarılara kulaklarını kapattı" dedi.

Bakan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Bugün, Borsa İstanbul ve SPK yöneticilerini Cumhuriyet Savcılığına şikayet ettim. Tarihimizin tartışmasız en büyük afetini yaşadık. Toplumsal dayanışmanın en yüksek olması gerekirken BİST ve SPK tüm uyarılara kulaklarını kapattı.

Bunu bir sorumsuzluk, yanlışlık olarak görmüyorum bu kasten işlenmiş bir suçtur. Kimse kendisine kanunla verilen görevini yapmayarak, mazlumu mağdur, birilerini de zengin ederken bu işten sıyrılacağını düşünmesin yargı önünde hesap vereceksiniz."