Elektrik faturalarını ödeyemediği için Tarsus Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü’ne yardım için giden bir kadın, vakıf müdürü tarafından yaka paça dışarı atıldı. Görüntüleri paylaşan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, yaşananları sert bir dille eleştirdi.

CHP'li Başarır'dan bürokratın yardım isteyen kadını tartaklamasına tepki: Derhal görevden alın

Elektrik faturalarını ödeyemediği için Tarsus Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü’ne yardım için giden bir annenin vakıf müdürü tarafından yaka paça dışarı atılmasını CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır sert bir dille eleştirdi.

Mersin Tarsus'ta bir kadın elektrik faturalarını ödeyemediği için Tarsus Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yardım istemeye gitti. Kadın derdini vakıf müdürüne anlattığı esnada yaka paça dışarı atıldığı görüntüler ortaya çıktı.

İddiaya göre, Yaşlı kadın ise o esnada vakıf müdürüne direndi. Bunun üzerine vakıf müdürü yardım istemeye gelen kadın hakkında şikayetçi oldu. Mahkeme kadına, 2.700 TL adli para cezasına çarptırıldı.

Elektrik faturalarını ödeyemeyen kadın, kendisine verilen adli para cezasını da ödeyemedi. Bunun üzerine ise kadın devlet kurumunda bedelsiz çalıştırılmaya başlandığı öne sürüldü.

Konuya ilişkin açıklama yapan CHP’li Başarır, şunları söyledi:

“Tarsus’ta yaşanan olay bu iktidarın ve kadrolarının ne kadar gaddarlaşabileceğini ortaya koyuyor. Bir kadın, bir anne elektrik faturalarını yatıramıyor ve yardım amacıyla Tarsus Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın müdürüyle görüşüyor, derdini anlatıyor. Müdür, önce kadına darp uyguluyor ve daha sonra kolundan tutup devletin bir makamından, kaymakamlıktan dışarıya atmaya çalışıyor. Kadın kendisine tepki verince şikayet ediyor ve faturasını ödeyemeyen bu kadın mahkeme tarafından 2.700 TL adli para cezasına çarptırılıyor. Bunu da ödeyemiyor. Peki ne oluyor? Bu adli para cezasını da ödeyemediği için devletin bir kurumunda bedelsiz çalıştırıyorlar. İşte Türkiye’de sosyal devletin geldiği nokta bu. Ben bir Mersin Milletvekili olarak o müdürü bir dakika daha o makamda istemiyorum. Gerekeni yapın, görevden alın. Onların görevi vatandaşa eziyet etmek değil, gelen kadınlara, annelere, babalara kapıyı göstermek değildir. Onların görevi bu kadınlara, annelere, babalara yardım etmektir. Böyle bürokratları Mersin’de istemiyoruz.”